Οικονομία

Ξεπέρασαν τα 11 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών για τις πυρκαγιές του Αυγούστου – Galaksias Portal News

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική (Βαρνάβας, Β/Α Αττική κ.ά.) την περίοδο 11 με 13 Αυγούστου 2024.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετέχουν στη σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ αναφέρθηκαν συνολικά 338 ζημιές από πυρκαγιές. Το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές εκτιμάται συνολικά σε 11,14 εκατ. ευρώ.

Από αυτές, 311 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 11,02 εκατ. ευρώ) και 27 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 0,12 εκατ. ευρώ). Η έρευνα της ΕΑΕΕ είναι διαθέσιμη εδώ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Μεταφορών & Αντασφαλίσεων, Ερρίκος Μοάτσος δήλωσε: «Το καλοκαίρι του 2024 είχαμε ένα ακόμα περιστατικό δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, στο οποίο οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα και αμεσότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα οι περισσότερες ζημιές αφορούν σε κατοικίες, με την εκτίμηση των αποζημιώσεων αυτών να ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ».

To άρθρο ΕΑΕΕ: Ξεπέρασαν τα 11 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών για τις πυρκαγιές του Αυγούστου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button