Εργασία

ΠΑΝΣΥΠΟ: Στις ημέρες καριέρας της ΔΥΠΑ δικηγορική εταιρεία που λειτουργεί ως εισπρακτική

Η Δ.ΥΠ.Α. φιλοξένησε δικηγορική εταιρεία που λειτουργεί και ως εισπρακτική στις ημέρες καριέρας που έγιναν στο Περιστέρι στις 18 και 19 Οκτωβρίου, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ -ΤΟΕΕ – τΟΕΚ.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας έχει επανειλημμένως προτείνει την ηλεκτρονική διασύνδεση της Δ.ΥΠ.Α.  με το ΣΕΠΕ έτσι ώστε να διασταυρώνονται τα στοιχεία σχετικά με το ποιες εταιρείες έχουν καταπατήσει την εργασιακή νομοθεσία και τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα με σκοπό την απόρριψη της Κρατικής χρηματοδότησή τους αφού το ισχύον νομικό πλαίσιο απαιτεί μόνο την κατάθεση μιας Υπεύθυνης Δήλωσης εκ μέρους των εταιρειών στην οποία δηλώνουν ότι δεν τους έχουν υποβληθεί τα σχετικά πρόστιμα  ενώ η Δ.ΥΠ.Α. δεν διασταυρώνει τα όσα ισχυρίζονται.

Το ίδιο περιοριστικό πλαίσιο θα πρέπει να ισχύει για τις εταιρείες σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις της Δ.ΥΠ.Α.

Στις Ημέρες Καριέρας όμως η Δ.ΥΠ.Α. θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με το ποιες εταιρείες επωφελούνται από τις δράσεις της, όχι μόνο σε ότι αφορά την καταπάτηση της εργασιακής νομοθεσίας αλλά και σε ότι αφορά το αντικείμενο εργασίας που παρέχουν και εάν αυτό προκαλεί στην συντριπτική μερίδα της κοινωνίας αγανάκτηση με βαρύτατα  δυσμενή αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική τους ζωή.

Στις ημέρες καριέρας στο Περιστέρι που διεξήχθησαν στις 18-19 Οκτωβρίου φιλοξενήθηκε γνωστή δικηγορική εταιρεία που λειτουργεί και ως εισπρακτική  για την οποία τα σχόλια στο διαδίκτυο αλλά και από όσα όλοι μας λίγο πολύ έχουμε βιώσει είναι εξόχως επικριτικά αφού είναι γνωστές οι καταγγελίες για αντικοινωνική συμπεριφορά και χρησιμοποίηση απαράδεκτων τακτικών με απειλές και ύβρεις εναντίον ακόμη και  μικρο-οφειλετών για χρέη δανείων ακόμη και λίγων ποσών για την πρώτη κατοικία τους.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η Δ.ΥΠ.Α. διευκολύνει τέτοιου είδους εταιρείες προκειμένου να βρουν φτηνό εργατικό δυναμικό για να κάνουν πραγματικότητα τις απειλές τους εναντίον των φτωχών νοικοκυριών.

Η Δ.ΥΠ.Α. είναι κοινωνική υπηρεσία.

Και όσοι-ες την Διοικούν θα πρέπει να το καταλάβουν.

Θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό των αδύναμων και ευάλωτων.

Πάνω από όλα είναι η προστασία των δικαιωμάτων, εργασιακών και οικονομικών και όχι η επίτευξη των ρεκόρ συμμετοχής των εταιρειών στις δράσεις της Δ.ΥΠ.Α.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button