Εργασία

«Σκλαβενίτης»: Απειλές εναντίον εργαζόμενης καταγγέλλει Σωματείο

Την εργοδοσία της εταιρείας «Σκλαβενίτης» για «την ωμή και αισχρή παρέμβασή της στις αρχαιρεσίες του», καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων ν. Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο καταγγέλλει πως σήμερα Πέμπτη, πρώτη μέρα των αρχαιρεσιών «απείλησαν εργαζόμενη υποψήφια για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να βγει από το ψηφοδέλτιο» και προσθέτει:

«Με αυτή τους την ενέργεια δείχνουν το φόβο τους απέναντι στην οργάνωση των εργαζόμενων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Κανένας δεν μπορεί να φοβίσει εμάς, τους ανθρώπους του μεροκάματου – ψηλά το κεφάλι!

Αλήθεια τι φοβάται ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας με 33.000 εργαζόμενους, με τζίρο πάνω από 5,5 δις εκατομμύρια ευρώ τη χρονιά που μας πέρασε; Ένα φοβάται.

Την ύπαρξη των ταξικών σωματείων που διεκδικούμε μισθούς για να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα , ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους κι όχι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αλήθεια, αυτοί που απειλούν σκέφτηκαν ποτέ πως τα βγάζουμε εμείς πέρα; Εμείς που κάθε μέρα βάζουμε προϊόντα στα ράφια και αλλάζουμε τις τιμές που συνεχώς ανεβαίνουν στα προϊόντα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε; Εμείς που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα πανάκριβα ενοίκια ή να σπουδάσουμε τα παιδιά μας ή να καλύψουμε ακόμα και τις βασικές μας ανάγκες; Εμάς που μας παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια;

Θέλουν εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τα ”θέλω” της εργοδοσίας, να ψηφίζουν στο επιχειρησιακό εργοδοτικό σωματείο ακριβώς για να μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση και να μπορούν να σταματάν τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Δε θα τους κάνουμε το χατίρι! Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους! Δυναμώνουμε το σωματείο μας! Παίρνουμε μέρος μαζικά στις αρχαιρεσίες!

Για ένα σωματείο στήριγμα – αποκούμπι των εργαζόμενων που δεν θα συναλλάσσεται με την εργοδοσία πίσω από κλειστές πόρτες και θα κάνει πράξη το σύνθημα: ”Ενας για όλους και όλοι για έναν”».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου:

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για την ωμή και αισχρή παρέμβασή της στις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας .

Συγκεκριμένα, σήμερα 24 Οκτωβρίου, πρώτη μέρα των Αρχαιρεσιών απείλησαν εργαζόμενη υποψήφια για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να βγει από το ψηφοδέλτιο.

Με αυτή τους την ενέργεια δείχνουν το φόβο τους απέναντι στην οργάνωση των εργαζόμενων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Κανένας δεν μπορεί να φοβίσει εμάς, τους ανθρώπους του μεροκάματου – ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Αλήθεια τι φοβάται ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας με 33.000 εργαζόμενους , με τζίρο πάνω από 5,5 δις εκατομμύρια ευρώ τη χρονιά που μας πέρασε;

Ένα φοβάται.

Την ύπαρξη των ταξικών σωματείων που διεκδικούμε μισθούς για να μπορούμε να  τα βγάλουμε πέρα , ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους κι όχι ελαστικές μορφές απασχόλησης.  Αλήθεια, αυτοί που απειλούν  σκέφτηκαν ποτέ πως τα βγάζουμε εμείς πέρα; Εμείς που κάθε μέρα βάζουμε προϊόντα στα ράφια και αλλάζουμε τις τιμές που συνεχώς ανεβαίνουν στα προϊόντα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε; Εμείς που δεν μπορούμε  να πληρώσουμε τα πανάκριβα ενοίκια ή να σπουδάσουμε τα παιδιά μας ή να καλύψουμε ακόμα και τις βασικές μας ανάγκες ; Εμάς που μας παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια;

Θέλουν  εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τα «θέλω» της εργοδοσίας,  να ψηφίζουν στο επιχειρησιακό εργοδοτικό σωματείο ακριβώς για να μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση και να μπορούν να σταματάν τις δίκαιες διεκδικήσεις μας .

Δε θα τους κάνουμε το χατίρι!

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους!

Δυναμώνουμε το σωματείο μας !

Παίρνουμε μέρος μαζικά στις αρχαιρεσίες!

Για ένα σωματείο στήριγμα – αποκούμπι των εργαζόμενων που δεν θα συναλλάσσεται με την εργοδοσία πίσω από κλειστές πόρτες και θα κάνει πράξη το σύνθημα

«ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ»

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button