Πολιτική

Στην Ελλάδα το τριήμερο 29 – 31 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έρχεται στη χώρα μας στις 29 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Κρήτη.

«Η ποικιλομορφία και η εγγύτητα στις γερμανοελληνικες σχέσεις αντικατοπτρίζονται στα θέματα της επίσκεψης: από την ιστορική μνήμη έως τις πολιτικές προκλήσεις, όπως η μετανάστευση και η βιωσιμότητα στη συνεργασία στις επιχειρήσεις, την επιστήμη και τον πολιτισμό», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Χανς-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα φθάσει το μεσημέρι της Τρίτης 29 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη όπου, συνοδευόμενος από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα επισκεφθεί το υπό ανέγερση Μουσείο του Ολοκαυτώματος, ενώ αργότερα θα συμμετάσχει σε συζήτηση για τις ελληνογερμανικές σχέσεις η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκέτε.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ.

Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και στην Κρήτη

Το ίδιο βράδυ ο Γερμανός πρόεδρος θα φθάσει στην Αθήνα και θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας Boehringer Ingelheim, στο Κορωπί και ακολούθως το ατελιέ του καλλιτέχνη Τεό (Θεόκλητου) Τριανταφυλλίδη, όπου και θα συναντηθεί με συμμετέχοντες στην «Μπιενάλε» της Αθήνας.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ο Χανς-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατόπιν θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές στο Προεδρικό Μέγαρο από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία θα έχει και κατ’ ιδίαν συνομιλίες. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αργότερα ο ομοσπονδιακός πρόεδρος θα επισκεφθεί το Νομισματικό Μουσείο, στο Ιλίου Μέλαθρον, το οποίο κατασκευάστηκε σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ ως κατοικία της οικογένειας Σλίμαν και ακολούθως το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του, που συμπληρώνονται φέτος.

Ο Χανς-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα μεταβεί το απόγευμα στη Μαλακάσα, προκειμένου να επισκεφθεί κέντρο υποδοχής και καταγραφής προσφύγων και το βράδυ θα παρακολουθήσει κονσέρτο της τσελίστριας Τάνια Τέτσλαφ στον Κεραμεικό. Αργότερα θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας θα μεταβεί στην Κρήτη και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο για τα Θύματα της Καταστροφής του Κανδάνου.

Στο δημαρχείο της πόλης ο Γερμανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την συλλογή για την καταστροφή του χωριού από τους Γερμανούς στον Ιούνιο του 1941 και θα συναντηθεί με επιζώντες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στο Terra Creta, ένα εγχείρημα του γερμανικού τουριστικού ομίλου ТUI, «Από το χωράφι στο πιρούνι» και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

To άρθρο Στην Ελλάδα το τριήμερο 29 – 31 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button