Media

Το “μπουστάρισμα” στην ποιότητα, το… πουλέν…

«SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα». Σας θυμίζει κάτι;

Οι παλαιότεροι αποκλείεται να έχουν ξεχάσει την αντιπολεμική σάτιρα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τον Πίτερ Σέλερς. Το θρυλικό έργο που δημιούργησε στα 60s -εν μέσω «ψυχρού διπολισμού», Ρωσίας – Αμερικής φυσικά- έχει σπάσει ρεκόρ θεάσεων στο Ertflix και σε αυτή τη φάση είναι το «πουλέν» του.

Κάτι που, όπως είναι ευνόητο, χαροποιεί ιδιαίτερα τη νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνονται ότι οι τηλεθεατές απαιτούν πρωτοκλασάτη ψυχαγωγία.

Και κάπως έτσι, το «μπουστάρισμα» από την πλευρά της ΕΡΤ στην ποιότητα συνεχίζεται, όχι μόνο μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας αλλά και με τη δράση της στη συμπρωτεύουσα. Εξηγούμε.

Με 30 ταινίες συμμετέχει η ΕΡΤ ως συμπαραγωγός στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, στο διαγωνιστικό συναντάμε το φιλμ «Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο» του Γιάννη Βεσλεμέ, στις ειδικές προβολές το φιλμ «Ο Νόμος του Μέρφι» του Άγγελου Φραντζή και στο section Meet the Neighbors τη «Ριβιέρα» του Ορφέα Περετζή. Όσο για το «Πεντάγωνο» και τη «Μόσχα»; Τι να πρωτογράψουμε για αυτό το σουρεάλ αριστούργημα που «απογειώνει» το black humor.

Απλώς δείτε το – και όσοι Πίτερ Σέλερς – «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» το γνωρίζετε, ξαναδείτε το!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button