Πολιτισμός

Εκθεση φωτογραφίας με αντικείμενο τους ανθρώπους πίσω από τα ερευνητικά προγράμματα στην Αρκτική

Μια φωτογράφος καταγράφει τους μελετητές των επιπτώσεων από την υπερθέρμανση του πλανήτη, οι άνθρωποι πίσω από τα στατιστικά δεδομένα

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Οι φωτογραφίες της Εστερ Χόρβαθ αποτελούν το επίκεντρο μιας νέας έκθεσης για την κλιματική αλλαγή. Ολες τραβήχτηκαν σε ένα ερευνητικό χωριό που λέγεται ότι είναι το επίκεντρο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η φωτογραφος τονιζει ότι η κλιματική αλλαγή δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Η έρευνα που παρατηρεί τις επιπτώσεις της είναι επίπονη και χρειάζεται υπομονή, με την ίδια να καταγράφει αυτές τις επιπτώσεις αλλά και όσους εμπλέκονται σε αυτήν την έρευνα με τον φακό της.

Τα τελευταια χρονια πληθαινουν οι γυναικες που ασχολουνται με την αποτυπωση της κλιματικης κρισης, με την Χοβαθ να τονίζει: «Μπορείς να είσαι μια εύθραυστη γυναίκα και παρόλα αυτά να αγαπάς το κρύο και να κάνεις ένα δύσκολο ταξίδι όπως αυτό. Μπορείς να ζήσεις σε τέτοια μέρη και αυτο είναι εντελώς ανεξάρτητο από το αν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Εξαρτάται πραγματικά από το αν σου αρέσει το κρύο, ο πάγος ή όχι. Θα ήθελα με αυτές τις εικόνες να δώσω μια έμπνευση στη νέα γενιά, ώστε ίσως να μπορέσουν να δουν οι νεοι τον εαυτό τους. Μπορώ να γίνω μαγείρισσα και να εργαστώ σε μια τέτοια αποστολή, μπορώ να γίνω ερευνητρια, μπορώ να γίνω σπουδάστρια. Αυτά είναι πράγματα που μπορείς να πετύχεις αν το θέλεις».

Η κλιματική αλλαγή συνδέεται συχνά με αριθμούς και επιστημονικές εκθέσεις, αλλά μέσω των φωτογραφιών της, η Εστερ Χόρβαθ θέλει να δείξει τους ανθρώπους πίσω από τα επιστημονικά δεδομένα. Η ίδια τονίζει στο euronews: «Για να καταλάβουμε πώς αλλάζει το κλίμα, χρειαζόμαστε πολύ μεγάλες χρονικές περιόδους. Αυτό το νορβηγικό ερευνητικό χωριό για το κλίμα, το Νέο Αλεσουντ, το οποίο αποτελεί το αντικείμενο αυτής της έκθεσης, ιδρύθηκε το 1963 και από τότε η έρευνα συνεχίζεται καθημερινά χωρίς σταματημό».

Η Esther Horvath έχει φωτογραφίσει 25 αποστολές εξερεύνησης της Αρκτικής από το 2015. Το έργο της έχει αναγνωριστεί διεθνώς έχοντας κατακτησει μεταξύ άλλων το πρώτο βραβείο World Press Photo αλλά και το National Geographic Wayfinder Award.

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Νυχτερινά αστέρια της Αρκτικής» θα είναι διαθέσιμη στο Capa Center στη Βουδαπέστη έως τις 31 Ιανουαρίου του 2025.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button