Τεχνολογιά

Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χατζηιωάννου – Galaksias Portal News

Το νέο βιβλίο του δικηγόρου Κωνσταντίνου Χατζηιωάννου με τίτλο «Ο δικαστής που αγάπησε το κακό», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, «το ανά χείρας πόνημα ακροβατεί μεταξύ αλήθειας και ψεύδους, μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. O αναγνώστης μπορεί να το δει ως ένα παιχνίδι νομικής και δικαστικής δοκιμασίας. Όλα τα πρόσωπα που παρουσιάζονται σε αυτό είναι φανταστικά. Ή, μήπως, όχι; Μήπως είμαι εγώ, μήπως είσαι εσύ, μήπως είναι ο καθένας και η καθεμιά από εμάς; Απλοί καθημερινοί άνθρωποι –πολλές φορές πέραν πάσης υποψίας– δεν εγκληματούν και δεν οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθημερινά; Αλλά και ο δικαστής; Ένας δικαστής μπορεί όντως να αγαπάει το κακό, ακόμη κι όταν δεν το πράττει ο ίδιος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάγνωση του βιβλίου, αυτής της ανατρεπτικής σειράς διηγημάτων μέσα από τις δικαστικές αίθουσες, μπορεί να το δείξει. Ο δικαστής είναι ένας άνθρωπος, όπως όλοι εμείς. Με σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, με ελαττώματα, αλλά και με συναισθήματα. Κι όμως κρίνει τους πάντες. Παρουσιάζεται ως άμεμπτος και ηθικός, ενώ στο τέλος μπορεί να αγαπήσει το ίδιο το κακό. Το ταξίδι σε αυτόν τον υπερβατικό κόσμο του παραλόγου, μια κατάδυση στην ανθρώπινη ψυχή του τίμιου, του καλού, που όμως αγαπάει με πάθος το κακό, μόλις έχει ξεκινήσει…».

Ο Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι δικηγόρος ασχολούμενος με το ποινικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ενασχόλησή του με το δίκαιο δεν είναι μόνο στη δικηγορική πράξη, αλλά εκτείνεται και σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς έχει συγγράψει και δημοσιεύσει σειρά νομικών άρθρων, μελετών και βιβλίων αναφορικά με το ουσιαστικό και το δικονομικό ποινικό δίκαιο. Παράλληλα έχει εντρυφήσει στον κόσμο της φιλοσοφίας, αφού έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με έμφαση στον γερμανικό ιδεαλισμό και το έργο του Hegel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου

Αγαπημένες του ενασχολήσεις στον ολοένα και συρρικνούμενο λόγω επαγγέλματος χρόνο του είναι η κολύμβηση και το διάβασμα. Κάνει, όμως, δεύτερη καριέρα –όσο περίεργο εκ πρώτης όψεως κι αν φαίνεται– στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού ο λογαριασμός του στο Tik Tok, στον οποίο αναλύει νομικά ζητήματα με εκλαϊκευτικό και εύληπτο τρόπο, γνωρίζει εντυπωσιακή επιτυχία και επιδραστικότητα.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button