Τεχνολογιά

pole position και ρεκόρ από τον Pecco Bagnaia – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 18ος Αγώνας του MotoGP 2024 συνεχίζεται στην πίστα Chang International Circuit της Buriram με τις Κατατακτήριες Δοκιμές που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ένα νέο ρεκόρ και η 22η Pole Position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία ήταν το αποτέλεσμα για τον Francesco Bagnaia, τώρα που ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati θα πρέπει να αντεπιτεθεί για να παραμείνει στο παιχνίδι του Τίτλου.

Μετά τα πρώτα περάσματα στις Κατατακτήριες 1, ήταν οι Brad Binder και Fabio Di Giannantonio που κρατούσαν τις θέσεις πρόκρισης στις πρώτες κατατακτήριες, όμως σύντομα ο Jack Miller πέρασε στη δεύτερη θέση, κάνοντας το 1-2 για την εργοστασιακή KTM. Ο Di Giannantonio απάντησε με 9 λεπτά να απομένουν, ανεβαίνοντας και πάλι στην κορφυφή – όπου και παρέμεινε μέχρι τις τελικές επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί είχαμε μια μάχη μεταξύ Binder, Di Giannantonio και Quartararo, με τον Di Giannantonio να είναι πρώτος, όμως ο Γάλλος της Yamaha έκανε έναν πολύ δυνατό γύρο με 5″ να απομένουν και ανέβηκε στην πρώτη θέση, σφραγγίζοντας την πρόκριση και αφήοντας τον Ιταλό της Ducati στη δεύτερη θέση.

Οι Κατατακτήριες 2 ξεκίνησαν με τον Francesco Bagnaia να ανεβαίνει στην πρώτη θέση μετά τα αρχικά περάσματα, με 1:29.331, O ρυθμός του Ιταλού ήταν πολύ δυνατός και λίγο μετά θα έκανε νέο ρεκόρ, στο 1:29.076, πριν το μέσον της διαδικασίας.

Στις τελικές εξόδους, ο Bagnaia συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και με 4 λεπτά να απομένουν έκανε ένα εκπληκτικό 1:28.700 για να πάρει την πρώτη θέση και την Pole Position, ξεπερνώντας τον Casey Stoner ως ο αναβάτης της Ducati με τις περισσότερες Pole Position στην ιστορία της εταιρείας (22).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία λεπτά είχαν αρκετές πτώσεις, με τις κίτρινες σημαίες που ακολούθησαν να εμποδίζουν τις βελτιώσεις. Η πρώτη πτώση ήρθε από τον Μarc Marquez στην τρίτη στροφή (όπου είχε και ένα γλίστρημα του – το οποίο έσωσε – στην αρχή της διαδικασίας), ενώ λίγο μετά ακολούθησε και ο Jorge Martin, στην 9η στροφή. Πτώσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο είχαν και οι Franco Morbidelli και Johann Zarco.

Τελικά, πίσω από τον Bagnaia βρέθηκε ο Enea Bastianini, κάνοντας το 1-2 για την εργοστασιακή Ducati, ενώ ο Jorge Martin συμπληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ακριβώς από πίσω τους θα ξεκινήσουν οι Marco Bezzecchi, Marc Marquez και Fabio Quartararo, με τους Pedro Acosta, Fabio Di Giannantonio και Alex Marquez να ακολουθούν.

Τέλος, από την τέταρτη σειρά θα εκκινήσουν οι Maverick Viñales, Franco Morbidelli και Johann Zarco.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα αναλυτικά;

MotoGP_Q2

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button