LifeStyle

Οι αγωγές των πρωταγωνιστών για τις γυμνές σκηνές και η απόφαση του δικαστηρίου – Galaksias Portal News

Οι πρωταγωνιστές του «Romeo and Juliet», Olivia Hussey και Leonard Whiting, που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα «παιδικής πορνογραφίας» για τις γυμνές σκηνές της εμβληματικής ταινίας του σπουδαίου Franco Zeffirelli, συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα.

Η Olivia Hussey και ο Leonard Whiting, το κινηματογραφικό ζευγάρι της θρυλικής ταινίας «Romeo and Juliet» (1968) σε σκηνοθεσία Franco Zeffirelli, ισχυρίστηκαν ότι μία έκδοση Blu-Ray της ταινίας, το 2023, περιλάμβανε τεχνικά επεξεργασμένη μία γυμνή σκηνή, προκαλώντας ένα νέο αδίκημα που δεν καλύπτεται από την απόρριψη της προηγούμενης αγωγής που είχαν κάνει οι δύο ηθοποιοί.

Μία δεύτερη μήνυση που υποβλήθηκε από τους πρωταγωνιστές απορρίφθηκε από δικαστήριο της Καλιφόρνια στις 21 Οκτωβρίου, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ της επανέκδοσης Criterion της ταινίας που κυκλοφόρησε σε Blu-ray το 2023 και παλαιότερων εκδόσεων, που αποτέλεσαν αντικείμενο της προηγούμενης αγωγής, το 2023.

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κομητείας του Λος Άντζελες, Holly J. Fujie, απέρριψε τον ισχυρισμό των ηθοποιών ότι η επανέκδοση του 2023 είχε βελτιωθεί ψηφιακά σε τόσο υψηλή ευκρίνεια που άλλαξε τη διάσημη «σκηνή κρεβατοκάμαρας» που γυρίστηκε όταν η Χάσεϊ ήταν 16 ετών και ο Γουάιτινγκ 17.

Η επίμαχη σκηνή απεικονίζει τον Γουάιτινγκ και τη Χάσεϊ, ως Ρωμαίος και Ιουλιέτα, ξαπλωμένους στο κρεβάτι μαζί, να φιλιούνται. Οι γυμνοί γλουτοί του Γουάιτινγκ και το γυμνό στήθος της Χάσεϊ, συμπεριλαμβανομένων των θηλών και των θηλών της, φαίνονται για λίγο.

Σε μία δήλωσή της προς το δικαστήριο τον Ιούλιο του 2024, η Olivia Hussey είπε ότι θεωρούσε τη σκηνή «σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων» και «παιδική πορνογραφία». Είπε επίσης ότι πίστευε ότι η κινηματογραφική εταιρεία Paramount «κατασκεύασε» την έκδοση Blu-ray «για να [την] ντροπιάσει ως αντίποινα» για τη συμμετοχή της ηθοποιού στην προηγούμενη μήνυση.

Στη δήλωσή της τον Ιούλιο στο δικαστήριο, η «Ιουλιέτα» ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν συναίνεσε να κινηματογραφηθεί γυμνή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στην Ιταλία πριν από περισσότερα από 56 χρόνια, ότι αργότερα έδωσε στον Zeffirelli την άδεια να χρησιμοποιήσει εικόνες επειδή τον θεωρούσε «καλλιτεχνική ιδιοφυΐα», αλλά η άδεια δεν επεκτάθηκε στις Paramount Pictures, Criterion Collections και Janus Films μετά τον θάνατο του σκηνοθέτη τον Ιούνιο του 2019.

«Ήξερα ότι ο Φράνκο Τζεφιρέλι είχε πεθάνει – με μεγάλη μου στενοχώρια, δεδομένης της στενής σχέσης μου μαζί του όλα αυτά τα χρόνια – στα μέσα του 2019, επομένως δεν θα μπορούσε να είχε επιτρέψει την κυκλοφορία αυτών των φωτογραφιών με το ριμέικ του αριστουργήματός του…».

Στην επιτυχημένη κίνησή τους για την προσφυγή στην τελευταία αγωγή, οι δικηγόροι των Paramount, Criterion και Janus χαρακτήρισαν «εντελώς παράλογο» το γεγονός ότι η Olivia Hussey ισχυρίζεται ότι η επίμαχη σκηνή της κρεβατοκάμαρας καταγράφηκε μετά από τη στιγμή που ο Zeffirelli φώναξε «cut».

«Η εν λόγω σκηνή δείχνει τους δύο ηθοποιούς να παίζουν για τις κάμερες ενώ απαγγέλλουν λέξη προς λέξη το αθάνατο κείμενο του Σαίξπηρ που συνόδευε τη σκηνή», υπογράμμισαν οι δικηγόροι. 

πηγή: RollingStone.com

To άρθρο «Romeo and Juliet» του Φράνκο Τζεφιρέλι: Οι αγωγές των πρωταγωνιστών για τις γυμνές σκηνές και η απόφαση του δικαστηρίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button