Κόσμος

«Αφήστε τα κινητά, πάρτε τους φίλους και την οικογένειά σας και πηγαίνετε να ψηφίσετε» – Galaksias.com

Στην προεκλογική συγκέντρωση της Πέμπτης (10/10) στο Πίτσμπουργκ, στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε το ακροατήριο να «αφήσει κάτω το κινητό του, να αρπάξει τους φίλους και την οικογένειά του και να πάνε να ψηφίσουνι» την νυν αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Οπως μεταδίδει το BBC, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του για τη στήριξη της υποψήφιας των Δημοκρατικών, ο Μπαράκ Ομπάμα επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ για μαι σειρά από θέματα, μεταξύ των οποίων η οικονομία αλλά και οι αμβλώσεις.

Ταυτόχρονα ο Τραμπ πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, άλλη μία κρίσιμη Πολιτεία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις ότι «καταστρέφει τη χώρα».

Πολιτείες – βαρόμετρο

Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές αναμένεται να κριθούν σε αυτές τις κρίσιμες Πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν και η Πενσυλβάνια όπου η μάχη μέχρι στιγμής δίνεται στήθος με στήθος.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε: «Αυτές οι εκλογές θα είναι δύσκολες γιατί υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που αγωνίζονται εκεί έξω».

«Δεν πρόκειται μόνο για τις πολιτικές που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο. Διακυβεύονται αξίες», πρόσθεσε, ενώ κατήγγειλε τον Τραμπ ως έναν «εγωιστή πολιτικό» που νοιάζεται μόνο «για το εγώ του, τα χρήματά του και το στάτους του».

«Δεν σκέφτεται εσάς», είπε, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι «προσπαθεί να γκρεμίσει» τον νόμο «Affordable Care Act» (γνωστό και ως ObamaCare) περί πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη και ασφάλιση – πρόγραμμα το οποίο αφορά εκατομμύρια Αμερικανούς.

O Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του ομιλία στο Ντιτρόιτ

AP Photo/Julia Demaree Nikhinson

Τραμπ για αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και Κίνα

Εν τω μεταξύ, στο Ντιτρόιτ, ο Τραμπ μίλησε στοςυ οπαδούς του για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τους κανόνες ψηφοφορίας έως τους δασμούς στην Κίνα.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του επικεντρώθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ και στο ότι «αποτυγχάνει ως μέρος της ευρύτερης κατάρρευσης της αμερικανικής οικονομίας».

«Καταστρέφουν τη χώρα μας», είπε για την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις, κατηγορώντας τους ότι απογοήτευσαν τους εργαζόμενους στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και υποστηρίζοντας ότι πάρα πολλές θέσεις εργασίας έχουν μεταφερθεί στο Μεξικό.

Στο μεταξύ η Καμάλα Χάρις βρέθηκε στη Νεβάδα προσπαθώντας να εξασφαλίσει την υποστήριξη των λατινοαμερικανών ψηφοφόρων.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button