LifeStyle

Αυτό είναι το μυστικό για πεντακάθαρους καθρέφτες χωρίς κηλίδες – Galaksias Portal News

Πέρα από την πιο πρακτική χρήση που έχουν οι καθρέφτες σε κάθε σπίτι για να δείτε τη δική σας αντανάκλαση, έχουν και πρόσθετα πλεονεκτήματα.

Οι καθρέφτες ενισχύουν τον φωτισμό ενός δωματίου, ενώ μπορούν να βοηθήσουν έναν μικρό σχετικά χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Ωστόσο, οι καθρέφτες – είτε του μπάνιου, είτε οι διακοσμητικοί-, αποτελούν από τις μεγαλύτερες εστίες λεκέδων, καθώς συσσωρεύονται, δαχτυλιές, σκόνη, αλλά και στίγματα (πιτσιλιές), από την οδοντόκρεμα ή το μακιγιάζ.

Και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να γίνει σχολαστικός καθαρισμός για την αφαίρεση της σκόνης και των λεκέδων με τα σπρέι καθαριστικά, ούτως ώστε να μην μείνουν σημάδια.

Πώς να καθαρίσετε έναν καθρέφτη με ξύδι

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος για να έχετε πεντακάθαρους καθρέφτες, ώστε να αστράφτουν και πάλι σαν να είναι καινούργιοι, μ’ ένα υλικό που βρίσκεται μέσα στο ντουλάπι του κάθε σπιτιού. Ο λόγος για το ξύδι που έχει πολλές οικιακές χρήσεις. Το ξύδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό, με το οποίο μπορείτε να καθαρίσετε τα σημεία της κουζίνας σας που είναι από ανοξείδωτο χάλυβα (π.χ. νεροχύτης), να αφαιρέσετε άλατα από τις βρύσες αλλά και το «τηλέφωνο» από το ντους, αλλά και να εξαφανίσετε λεκέδες από τα ρούχα.

Το ξύδι μπορεί επίσης να αφαιρέσει τους λεκέδες από τους καθρέφτες σας, χάρη στο εκπληκτικό συστατικό που περιέχει, που δεν είναι άλλο από το οξικό οξύ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Πανιά από μικροΐνες
  • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
  • Μπουκάλι σπρέι

Οδηγίες:

  • Ανακατέψτε ίση ποσότητα ξυδιού και νερού μέσα σ’ένα μπουκάλι ψεκασμού
  • Ψεκάστε το διάλυμα απευθείας σε ένα πανί μικροϊνών.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο S, σκουπίστε τον καθρέφτη.

Το ξύδι έχει έντονη μυρωδιά, συνεπώς για ορισμένα άτομα μπορεί να είναι δυσάρεστη. Εάν δεν σας αρέσει η μυρωδιά, μπορείτε να προμηθευτείτε αρωματικό ξύδι καθαρισμού. Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να ψεκάζετε το ξύδι απευθείας στον καθρέφτη γιατί μπορεί μπορεί να απλωθούν οι λεκέδες.

Πώς να καθαρίσετε έναν καθρέφτη με υγρό σαπούνι πιάτων

Παράλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το υγρό απορρυπαντικό πιάτων, ώστε να φτιάξε ένα διάλυμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Υγρό σαπούνι πιάτων
  • Ζεστό νερό
  • Πανιά από μικροΐνες

Οδηγίες:

  • Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, φτιάξτε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες από υγρό σαπούνι πιάτων.
  • Ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο πανί μικροϊνών. Βεβαιωθείτε ότι είναι απλώς υγρό.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο S, σκουπίστε τον καθρέφτη.

Πώς να διατηρήσετε τους καθρέφτες καθαρούς

Υπάρχουν, επίσης, μερικές ακόμα συμβουλές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να διατηρήσετε τους καθρέφτες του σπιτιού σας, καθαρούς.

Ξεσκονίστε τακτικά: To κλειδί για να συσσωρεύεται σκόνη είναι να ξεσκονίζετε τακτικά.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο πανί: Επειδή οι καθρέφτες είναι επιρρεπείς σε γρατσουνιές, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα πανί από μικροΐνες για να αποφύγετε οποιαδήποτε ζημιά στην επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσετε τους καθρέφτες σας με ατσαλόμαλλο καθαρισμού.

Κρατήστε τους καθρέφτες στεγνούς: Μετά το ντους ή τη χρήση του νιπτήρα, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να σκουπίσετε τον καθρέφτη και να αποτρέψετε τη δημιουργία κηλίδων από νερό.

Αποφύγετε να αγγίζετε τον καθρέφτη: Οι λεγόμενες δαχτυλιές και οι μουτζούρες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, επομένως προσπαθήστε να αποφύγετε να αγγίζετε τον καθρέφτη, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χρησιμοποιήσετε καθαριστικά χωρίς σκληρά χημικά: Αποφύγετε τη χρήση λειαντικών υλικών ή σκληρών χημικών ουσιών στον καθρέφτη, που μπορεί να καταστρέψουν την επιφάνεια.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τους καθρέφτες;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να καθαρίζετε τους καθρέφτες ποικίλλει, ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως τη θέση του μέσα στο σπίτι, αλλά και την συχνότητα που τον χρησιμοποιείτε.

Γενικά, πάντως, το ιδανικό είναι να καθαρίζετε τους καθρέφτες τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να τους καθαρίζετε πιο συχνά. 

Μερικοί, βέβαια, προτιμούν να καθαρίζουν τους καθρέφτες τους πιο τακτικά, ειδικά εάν βρίσκονται πάνω από νιπτήρες, όπου μπορεί να δημιουργηθεί θαμπάδα.

To άρθρο Αυτό είναι το μυστικό για πεντακάθαρους καθρέφτες χωρίς κηλίδες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button