Τεχνολογιά

Ακόμα ένα βήμα για την προστασία της Αθήνας από την υπερδόμηση – Galaksias Portal News

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του αγώνα κατά της υπερδόμησης στην πόλη, με σκοπό την προστασία του οικιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, χαιρετίζει σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ΣτΕ με την απόφαση 110/2024, έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου για “αναστολή της μερικής ακύρωσης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που απέτρεπε την καθ’ ύψος υπερδόμηση”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε δεκτό ότι η ενδεχόμενη αθρόα έκδοση οικοδομικών αδειών και ανέγερση κτιρίων, βάσει των υπό οριστική κρίση σε επίπεδο Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας διατάξεων του ΝΟΚ, αλλά και όσων έχουν κριθεί ήδη από την Ολομέλεια ειδικά για την Αθήνα, θα δημιουργούσε τετελεσμένα που θα δυσκόλευαν τον υπό εξέλιξη πολεοδομικό σχεδιασμό. Επίσης, θα αλλοίωναν το οικιστικό περιβάλλον και την πολεοδομική φυσιογνωμία των οικισμών του Δήμου, επιδεινώνοντας τους όρους διαβίωσης των κατοίκων.

Τελος, με την αποφαση αυτή, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου: “επιβεβαιώνεται, πως ο Δήμος όχι μόνο ενήργησε νόμιμα κατ’ αρχήν αλλά και προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και των δημοτών του”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button