Ελλάδα

Αναβιώνει η επίθεση Κρητικών σε βάρος Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο – Ζητούν δικαίωση για την θρασύτατη επίθεση (vid)

Η πρωτοφανής τροπή ενός τροχαίου υλικών ζημιών και οι εικόνες που μεταδόθηκαν τότε, είχαν σοκάρει το πανελλήνιο, δυσφημώντας την Κρήτη διεθνώς. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση τριών Γερμανών παθόντων που ζήτησαν την τιμωρία των δύο κατηγορουμένων. Αργά το μεσημέρι το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Οκτωβρίου

Στην αίθουσα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Χανίων αναβίωσε σήμερα Δευτέρα (7/10) το απίστευτο περιστατικό επίθεσης δύο Κρητικών σε βάρος μιας οικογένειας Γερμανών τουριστών, τον Αύγουστο του 2022 στο Μυλοπόταμο.

Η πρωτοφανής τροπή ενός τροχαίου υλικών ζημιών και οι εικόνες που μεταδόθηκαν τότε, είχαν σοκάρει το πανελλήνιο, δυσφημώντας την Κρήτη διεθνώς. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση τριών Γερμανών παθόντων που ζήτησαν την τιμωρία των δύο κατηγορουμένων. Αργά το μεσημέρι το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Οκτωβρίου.

Στο εδώλιο κάθεται ο 40χρονος σήμερα οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου που καταδίωξε τους παθόντες και ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και ο 38χρονος συνοδηγός που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας απλής σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης περιουσίας. Ο ένας από τους γιους που έδωσε το παρόν στο δικαστήριο, εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι οι κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας κ. Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος, εκτίμησε ότι αναδείχτηκαν τα κρίσιμα σημεία της υπόθεσης, ενώ έκανε λόγο για «μια ιστορία η οποία έχει πληγώσει την Κρήτη, αμαυρώνει και τον ελληνικό τουρισμό και την κρητική φιλοξενία  και δημιουργεί κακές συνθήκες για τη χώρα». Ευχήθηκε δε, να μην υπάρξει ξανά στο μέλλον κάποιο ανάλογο περιστατικό.

Αναφορικά με τις προσδοκίες των πελατών του από την εξελισσόμενη ακροαματική διαδικασία στην Ελλάδα, ο κ. Παπαστεριόπουλος επεσήμανε ότι το μόνο που προσδοκούν είναι μια ηθική δικαίωση. «Θέλουν να μπορούν, να μη μιλούν με άσχημα λόγια για την εμπειρία αυτή πια στο μέλλον, να μη χρειάζεται να ξαναμιλήσουν άσχημα για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους γιούς των Γερμανών, δήλωσε χθες ότι είναι ικανοποιημένος για την εκδίκαση της υπόθεσης μετά από δύο χρόνια, ενώ εξήγησε ότι είναι μια πολύ σκληρή και δύσκολη κατάσταση για τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας καθώς συνοδεύεται από το άγχος της διαδικασίας στην ελληνική γλώσσα και από αμφιβολίες για το αν μεταφράζονται σωστά όσα οι ίδιοι καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου.

Στο ερώτημα πάντως αν θα σκεφτόταν στο μέλλον να επισκεφτεί μαζί την οικογένεια του την Κρήτη, ο νεαρός Γερμανός που τον Αύγουστο του 2022 βίωσε άγριες στιγμές στην περιοχή του Μυλοποτάμου, απάντησε αρνητικά. «Πρέπει να πω ότι μετά τη σημερινή μέρα, που είδα πόσοι άνθρωποι είναι μαζί με τους κατηγορούμενους, θα είναι δύσκολο για μένα να περπατάω γύρω από το ξενοδοχείο μου, γνωρίζοντας ότι περίπου είκοσι άτομα ανήκουν σε αυτούς τους ανθρώπους ή τριγυρνούν σε αυτές τις πόλεις. Γιατί είδα πως με κοιτούν και προσπαθούν να με τρομοκρατήσουν με τα μάτια τους», σημείωσε.

►Διαβάστε επίσης: Μυλοπόταμος: Στον ανακριτή ο 38χρονος για την επίθεση στους Γερμανούς

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 19 Αυγούστου του 2022 στο Μυλοπόταμο όταν μετά από τροχαίο υλικών στο οποίο ενεπλάκη το ΙΧ φορτηγό των Κρητικών και το ενοικιαστικό ΙΧ στο οποίο επέβαιναν οι Γερμανοί, οι πρώτοι φέρονται να επιτέθηκαν στους δεύτερους, εν συνεχεία τους καταδίωξαν και το θρίλερ έλαβε τέλος όταν ντόπιοι μπήκαν στη μέση, αποτρέποντας τα χειρότερα. «Είχαν όλοι βρεθεί σε μια κατάσταση σοκ. Για την απρόσμενη εξέλιξη και την θρασύτητα με την οποία χωρίς να προκληθεί κάποιος από τους δύο συντοπίτες μας Κρητικούς, εκδηλώθηκε μια τέτοια βίαιη και επικίνδυνη επιθετική συμπεριφορά», σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας των Γερμανών στην Ελλάδα κ. Παπαστεριόπουλος.

Στην υπόθεση παρενέβη ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, σημειώνοντας πως η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος ενώ και ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος είχε κάνει λόγο για οφειλόμενη εφαρμογή του νόμου, αλλά και για διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι Γερμανοί τουρίστες (μητέρα, πατριός, δύο γιοι και κόρη), ο ένας από τους Κρητικούς χτύπησε αρχικά τον ένα νεαρό. Όταν αδερφός του τελευταίου αμύνθηκε για να προστατεύσει τον αδερφό του, ένας από τους ντόπιους φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Η οικογένεια μπήκε ταχύτατα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με προορισμό το Πάνορμο. Προφανώς υπολόγιζαν χωρίς τους τραμπούκους, οι οποίοι καταδίωξαν το αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο εμβόλισαν με το 4×4! Το θρίλερ που βίωσαν οι Γερμανοί τουρίστες έλαβε τέλος, όταν ντόπιοι που έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους το ντροπιαστικό σκηνικό, μπήκαν στη μέση, αποτρέποντας τα χειρότερα, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και την καταγγελία των τουριστών, ο οδηγός φέρεται να κινήθηκε εκ νέου απειλητικά κρατώντας μαχαίρι.

Οι δυο Μυλοποταμίτες, ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς του Ρεθύμνου πώς εκείνοι δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια των Γερμανών και ειδικότερα από έναν εξ αυτών, ο οποίος είναι μποξέρ. Μάλιστα ο 38χρονος κατηγορούμενος, φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση. Οι Γερμανοί από την πλευρά τους που έζησαν μια εφιαλτική περιπέτεια, στις περιγραφές τους μιλούν ακόμη και για απειλή με μαχαίρι, ισχυρισμός τον οποίο η πλευρά των κατηγορουμένων δεν αποδέχεται.

Δείτε το βίντεο:

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button