Οικονομία

Ανησυχία στις αγορές για την κατάρρευση των κινεζικών μετοχών – Galaksias Portal News

Οι μετοχές των εταιρειών στην Κίνα υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων και πλέον ετών, καθώς οι traders έγιναν ανυπόμονοι για το ρυθμό των μέτρων τόνωσης της οικονομίας του Πεκίνου και τα αδύναμα στοιχεία για τις δαπάνες των διακοπών έπληξαν το κλίμα.

Ο δείκτης μετοχών CSI 300 σημείωσε βουτιά 7,1%, εξαλείφοντας την άνοδό του από χθες (8.10.2024), όταν οι αγορές της ηπειρωτικής χώρας άνοιξαν ξανά μετά τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδα στην Κίνα.

Ενώ ο δείκτης περιόρισε τις μειώσεις μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα πραγματοποιήσει ενημέρωση για τη δημοσιονομική πολιτική, οι πιέσεις πώλησης επανήλθαν και ο δείκτης σημείωσε την πρώτη του απώλεια σε 11 ημέρες.

Ο δείκτης των κινεζικών μετοχών που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε περαιτέρω αφού διολίσθησε περισσότερο από 10% χθες (8.10.2024).

Ενώ οι μετοχές σημείωσαν ράλι τις τελευταίες εβδομάδες μετά από μια σειρά ανακοινώσεων πολιτικής που αποσκοπούσαν στη στήριξη της οικονομίας, ο ενθουσιασμός για την άνοδο των μετοχών λόγω των κινήτρων υποχωρεί λόγω της απουσίας περαιτέρω σημαντικών πρωτοβουλιών σε μια σημαντική συνεδρίαση πολιτικής.

Ένας αυξανόμενος αριθμός επενδυτών και διαχειριστών κεφαλαίων λέει ότι το Πεκίνο πρέπει να υποστηρίξει τις υποσχέσεις του για δαπάνες με πραγματικά χρήματα, ενώ άλλοι προειδοποιούν ότι το ράλι πήγε πάρα πολύ γρήγορα, αφού οι δείκτες αναφοράς αυξήθηκαν πάνω από 30% μέσα σε λίγες ημέρες.

To άρθρο Ανησυχία στις αγορές για την κατάρρευση των κινεζικών μετοχών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button