Τεχνολογιά

«Απάντησε» στην καταγγελία των ECA, FIFPro και Λιγκών για το «βεβαρημένο» πρόγραμμα – Galaksias Portal News

Λίγες ώρες μετά την επίσημη καταγγελία που έγινε σε βάρος της στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις ευρωπαϊκές Λίγκες, τη FIFPro και την ECA αναφορικά με το «βεβαρημένο» πρόγραμμα των ομάδων, η FIFA πέρασε στην… αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «υποκρισία» απ’ την πλευρά των καταγγελλόντων.

Η ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) σε συνεργασία με ευρωπαϊκές Λίγκες (όπως η ισπανική LaLiga), ανέφερε στην καταγγελία της προς την ΕΕ πως το καλεντάρι της FIFA «…παραβιάζει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία απ’ την πλευρά της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογράμμισε πως εκείνοι που την κατήγγειλαν, έχουν δική τους κρυφή ατζέντα κι εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

«Το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, να συνυπάρχει και να ευημερεί παράλληλα με το ποδόσφαιρο των εθνικών και ηπειρωτικών συλλόγων.

Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (που είναι διοργανωτές και ρυθμιστές αγώνων) ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα πρωταθλήματα προφανώς προτιμούν ένα ημερολόγιο γεμάτο με φιλικά και καλοκαιρινές εκδρομές, που συχνά περιλαμβάνουν εκτεταμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, η FIFA πρέπει να προστατεύσει τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παικτών, σε όλα τα μέρη και σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος» ανέφερε η ανακοίνωση της FIFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button