Ελλάδα

Απατεώνες ενημερώνουν τηλεφωνικά το θύμα τους ότι ενεπλάκη σε… παρανομία – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Δεν έχουν τέλος οι τηλεφωνικές απάτες από επιτήδειους οι οποίοι σκαρφίζονται οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα. Αυτή τη φορά οι απατεώνες ενημερώνουν το θύμα τους ότι είναι από την ελληνική αστυνομία και πως η αστυνομική ταυτότητά του ενεπλάκη σε παρανομία. Έπειτα του ζητούν να πατήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό για να συνδεθεί και να μπορέσει να μιλήσει με κάποιο φυσικό πρόσωπο.

Ειδικότερα, όπως κάνει γνωστό Βολιώτης, χθες το μεσημέρι δέχτηκε τρία τηλεφωνήματα από διαφορετικά νούμερα κινητής τηλεφωνίας. Και στα τρία ακουγόταν ηχογραφημένο μήνυμα στα αγγλικά λέγοντας ότι είναι από την ελληνική αστυνομία και η αστυνομική του ταυτότητα έχει εμπλακεί σε κάτι παράνομο και να παραμείνει στην γραμμή για να μιλήσω με κάποιον υπάλληλο. “Δεν έμεινα και το έκλεισα. Σήμερα μάλιστα έλεγε να πατήσω και συγκεκριμένο νούμερο για να συνδεθώ.
Επικοινώνησα με την αστυνομία και με διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για απάτη. Θέλησα την επιβεβαίωση επειδή η προφορά της αγγλικής γλώσσας ήταν τέλεια και επειδή πριν ένα μήνα ταξίδεψα στο εξωτερικό και λέω ποτέ δεν ξέρεις….

Προσοχή λοιπόν, απλά κλείστε το τηλέφωνο και μην πατήσετε να συνδεθείτε”, επισημαίνει ο Βολιώτης και προτρέπει όλους να είναι πιο προσεκτικοί με τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονται.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button