Οικονομία

Από 4 Νοεμβρίου οι υποβολές – Όλα τα σημεία «κλειδιά» – Galaksias Portal News

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με την εξειδίκευση της προβλεπόμενης απόφασης περί Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ, Πόθεν Έσχες), καθορισμού των οδηγιών συμπλήρωσης των πεδίων της Δ.Π.Κ. και των πινάκων παραμετρικών τιμών.

Επίσης, η ΚΥΑ σχετικά με το Πόθεν Έσχες, αφορά την ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της εφαρμογής, των αναγκαίων διαλειτουργικοτήτων, καθώς και κάθε άλλου τεχνικού και λεπτομερειακού θέματος αναγκαίου για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης:

Η απόφαση προβλέπει, μεταξύ άλλων προβλέπει:

1. Τύπος και περιεχόμενο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.)

Οι υπόχρεοι σε Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης και Δήλωση Οικονομικών Συμφερόντων υποβάλλουν τη Δ.Π.Κ. σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 5026/2023 όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 5130/2024 (Α’ 127), και το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι «ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ», καθώς επίσης και τη Δ.Ο.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν. 5026/2023 και το ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΙΙΙ «ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ» της παρούσας.

2. Οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων της Δ.Π.Κ. και πίνακες παραμετρικών τιμών

Οι οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων της Δ.Π.Κ. και οι πίνακες παραμετρικών τιμών καθορίζονται στο επισυναπτόμενο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ «ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΕΔΙΩΝ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ» το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

3. Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Πόθεν Έσχες»

Στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Πόθεν Έσχες», που είναι προσβάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση “www.pothen.gr” μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr), διεκπεραιώνονται:

  • Η ηλεκτρονική υποβολή αντιγράφων συμβολαιογραφικών εγγράφων του άρθρου 8 του ν. 5026/2023 από τους συμβολαιογράφους,
  • η ηλεκτρονική καταχώριση και οριστικοποίηση καταστάσεων υπόχρεων προσώπων του άρθρου 17 του ν. 5026/2023, από τους αρμόδιους φορείς ή τα όργανα διοίκησης,
  • η ηλεκτρονική υποβολή Δ.Π.Κ. από τα υπόχρεα πρόσωπα,
  • η ηλεκτρονική υποβολή Δ.Ο.Σ. , από τα υπόχρεα πρόσωπα,
  • η ηλεκτρονική γνωστοποίηση των στοιχείων συ-ζύγων/Μ.Σ.Σ. των υπόχρεων, καθώς και των ανήλικων τέκνων τους

To άρθρο Πόθεν Έσχες: Από 4 Νοεμβρίου οι υποβολές – Όλα τα σημεία «κλειδιά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button