Τεχνολογιά

Αύριο Σάββατο η κηδεία του – Galaksias Portal News

Θλίψη στον θεατρικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, έπειτα από αρκετές ημέρες νοσηλείας σε νοσοκομείο. Ο αξιόλογος ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.

Με ανάρτησή της η σύζυγός του Γιούλη Ζήκου ενημέρωσε τους φίλους και όσους θέλουν να πουν το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο θεατράνθρωπο για το πού θα γίνει η κηδεία. Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί στο Πρώτο Νεκροταφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «Αύριο Σάββατο 28/9 ώρα 11 στο Πρώτο Νεκροταφείο συνοδεύω τον άντρα μου τον δάσκαλο μου την ζωή μου την αγάπη μου».

Ποιος ήταν ο Γιάννης Μόρτζος

Ο Γιάννης Μόρτζος γεννήθηκε στη Σάμο στις 11 Οκτωβρίου του 1940. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλό τον Κάρολο Κουν. Έμεινε κοντά του, ως βασικό στέλεχός του, μέχρι το 1981, επί είκοσι ένα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερμήνευσε υπό την καθοδήγησή του σπουδαίους θεατρικούς ρόλους από όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής: αρχαίο δράμα, κλασικό θέατρο, σύγχρονο θέατρο, θέατρο του παραλόγου, αλλά κυρίως νεοελληνικό θέατρο, για το οποίο τρέφει μια ιδιαίτερη αδυναμία και το προτιμά πάντα μέχρι σήμερα στις επιλογές του ρεπερτορίου του.

Με το Θέατρο Τέχνης πήρε μέρος, ως βασικός πρωταγωνιστής, στα μεγάλα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης τις δεκαετίες του 60, 70 και `80 και γνώρισε διάσημους καλλιτέχνες, από τους οποίους αποκόμισε σημαντικές γνώσεις.

Συνεργάστηκε με τους περισσότερους Έλληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους, μεταφραστές. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το Θέατρο “Τέσσερις εποχές”, με το οποίο παρουσιάζει σημαντικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ (1974) και ήταν συνδικαλιστής στο χώρο του θεάματος (πρόεδρος ΠΟΘΑ), καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια (1986-1994).

Δίδαξε θέατρο σε δραματικές σχολές επί τριάντα πέντε χρόνια. Ήταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Θεάτρου.

Η σύζυγός του, Γιούλη Ζήκου, έκανε μια ανάρτηση στα social media, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του συζύγου της.

«Σήμερα πέθανε ο Γιάννης Μόρτζος μαζί του πέθανε και η Γιούλη Ζήκου» έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και δέχτηκε δεκάδες συλλυπητήρια σχόλια κάτω από την ανάρτησή της.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button