Πολιτική

Μπλόκο από την Κεντρική Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία – Αντιδράσεις από τους οπαδούς του – Galaksias Portal News

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η Κεντρική Επιτροπή σε μια θυελλώδη συνεδρίαση που ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου (12/10/2024).

Συγκεκριμένα με 138 ψήφους σε σύνολο 151 πέρασε η απόφαση στην Κεντρική Επιτροπή ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Κασσελάκης για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά την απόφαση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για απόφαση που εξασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία και την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Στην δήλωσή του ανέφερε πως «ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση καθώς υπήρξε προσπάθεια να υπονομευθεί η δυνατότητα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Επικυρώσαμε να τηρηθεί ο ίδιος οδικός χάρτης που έχει αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Όσο για τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων επαναλάβαμε μία απόφαση του Νοεμβρίου του 2023. Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων. Υπερασπιζόμαστε τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Ακόμη είπε πως «έγινε ένα ακόμη συνθετικό βήμα» ενώ στο ερώτημα για το αν «αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης», απάντησε ότι «δεν υπήρχε διάθεση αποκλεισμού, ωστόσο δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για συμπεριφορές».

Μετά τη σημερινή (12/10/2024) απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης μετά το τέλος της συνεδρίασης.

«Μετά από περιπέτεια 11 μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην πολιτική ζωή του τόπου. Τώρα σειρά έχουν ένα “βαρύ” πολιτικό συνέδριο για όλα όσα έχει χτυπήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και οι πρωτοβουλίες συνεργασίας προς τον υπόλοιπο προοδευτικό κόσμο για να δημιουργηθεί ένας πλειοψηφικός κυβερνητικός πόλος».

Σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μετά τη σημερινή απόφαση», ενώ για το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στο Συνέδριο, δήλωσε ότι δεν γίνεται γιατί η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου, δηλαδή προηγείται του συνεδρίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο από την Κεντρική Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία – Αντιδράσεις από τους οπαδούς του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button