Πολιτισμός

Μπύρες χωρίς αλκόολ: Η τάση που κερδίζει συνεχώς τους γερμανούς

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία η ζήτηση των μη αλκοολούχων ποτών έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας, το Oktoberfest, ξεκίνησε στην Γερμανία. Όμως φέτος λείπει κάτι από τις κούπες και τα ποτήρια των καταναλωτών. Το αλκόολ.

Πολλοί άνθρωποι θέλοντας να αποφύγουν την μέθη και τις ακραίες καταστάσεις, δηλώνουν ότι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις διασκέδασης χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τον έλεγχο.

Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, η παραγωγή των μη αλκοολούχων ποτών μέσα σε δέκα χρόνια έχει υπερδιπλασιάστηκε.

Η μπυραρία Βελβέτ ξεκίνησε να προσφέρει μη αλκοολούχα ποτά από τότε που άνοιξε, πριν από επτά χρόνια.

Ο μπάρμαν του καταστήματος λέει ότι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι ζητούν μπύρες χωρίς αλκόολ, γεγονός που προκαλεί μεγάλη συζήτηση στην αγορά.

«Στα μπαρ με μη αλκοολούχα ποτά, γίνεται θέμα ο τρόπος παραγωγής τους. Σίγουρα υπάρχει ζήτηση. Αυτό ήταν κάποτε ένα θέμα που απασχολούσε μόνο τον μπάρμαν. Έχει την πλάκα του, είναι μια πρόκληση νομίζω» δήλωσε ο Ρούμπεν Νέιντεκ.

Εκπρόσωπος μιας ζυθοποιίας από το Βερολίνο ανέφερε στο euronews ότι η μπύρα χωρίς αλκόολ είναι περιζήτητη.

Όμως και στο Μόναχο, την πατρίδα του Oktoberfest, οι μπύρες χωρίς αλκόολ βρίσκονται φέτος στις επιλογές των καταναλωτών.

Στατιστικές από την εθνική ένωση ζυθοποιών δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθερή πτώση στις πωλήσεις μπύρας από το 2015. Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε το 2020, όταν και είχαν κλείσει τα μπαρ λόγω της πανδημίας.

Η τάση γίνεται δημοφιλής σε μια περίοδο όπου η αγορά ταλανίζεται από διάφορες προκλήσεις.

Καμπανάκι από τον ΠΟΥ

Το περασμένο έτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε κάποιες επισημάνσεις σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκόολ και τους επτά τύπους καρκίνου που μπορούν να προκληθούν.

«Εκτιμώ ότι οι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι είναι ενήμεροι σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το αλκόολ στην υγεία. Επίσης ένα μπαρ, μεγαλώνει μαζί με τους θαμώνες του. Νομίζω λοιπόν ότι όσο πιο πολλά μπαρ υπάρχουν, τόσο πιο πολλοί θαμώνες θα υπάρχουν, επομένως θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο υπεύθυνοι με την κατανάλωση του αλκόολ» δήλωσε ο Ρούμπεν Νέιντεκ.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button