Πολιτισμός

Χόλιγουντ: Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις;

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Ο μοναδικός ηθοποιός που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου ενδέχεται να επιστρέψει, καθώς εθεάθη στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας του γιου του.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Το 2017, ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ντάνιελ Ντέι-Λιούις ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την υποκριτική μετά την κυκλοφορία της ταινίας Phantom Thread του Πολ Τόμας Άντερσον.

Έχοντας κερδίσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τις ταινίες ” Το αριστερό μου πόδι ” (1990), ” Θα χυθεί αίμα ” (2008) και ” Λίνκολν ” (2013), ο Βρετανός έγινε ο μοναδικός ηθοποιός που κέρδισε ποτέ τρία Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Θεωρείται ευρέως ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο μεθοδικός ηθοποιός, ο οποίος συχνά περνάει χρόνια προετοιμασίας για έναν ρόλο, πρωταγωνίστησε επίσης σε ταινίες όπως My Beautiful Laundrette, The Last of the Mohicans, In The Name of the Father, The Crucible και Gangs of New York.

Τώρα, επτά χρόνια μετά την αποχώρησή του από τις κάμερες, ο διάσημος ηθοποιός εντοπίστηκε στα γυρίσματα μιας ταινίας με τίτλο Anemone, αν και ορισμένα δημοσιεύματα και διαδικτυακές πηγές αναφέρονται στην ταινία ως Avelyne. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του 26χρονου γιου του Ρόναν Ντέι-Λιούις, ο οποίος είναι ζωγράφος και του οποίου η πρώτη διεθνής ατομική έκθεση εγκαινιάζεται στο Χονγκ Κονγκ.

Πατέρας και γιος έγραψαν από κοινού το σενάριο και η ταινία φέρεται να εξερευνά την περίπλοκη δυναμική των οικογενειακών δεσμών. Στην ταινία Anemone πρωταγωνιστούν επίσης οι Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley και Safia Oakley-Green.

Εντοπίστηκε στο Μάντσεστερ με ένα υπέροχο μουστάκι με τιμόνι και καβάλα σε μοτοσικλέτα, και αυτή θα μπορούσε να είναι η μεγάλη επιστροφή του Day-Lewis στην οθόνη – ακόμα κι αν ο ρόλος είναι μια cameo εμφάνιση.

“Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν λαμπρό καλλιτέχνη, τον Ρόναν Ντέι-Λιούις, στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, μαζί με τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις ως δημιουργικό συνεργάτη του”, δήλωσε ο πρόεδρος της Focus Features, Πίτερ Κουγιάουσκι. “Έχουν γράψει ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο και ανυπομονούμε να μεταφέρουμε το κοινό όραμά τους στο κοινό μαζί με την ομάδα του Plan B”.

Ο Day-Lewis έχει αποσυρθεί δύο φορές στην καριέρα του.

Η βραχεία καριέρα ως…τσαγκάρης μετά την πρώτη του αποχώρηση

Ο 67χρονος ηθοποιός αποφάσισε αρχικά να αποσυρθεί από την υποκριτική μετά την ταινία The Boxer (1997), εγκαταλείποντας την τέχνη και γινόμενος τσαγκάρης. Μετακόμισε στην Ιταλία για να ασχοληθεί με την υποδηματοποιία και έκανε μαθητεία στον διάσημο υποδηματοποιό Stefano Bemer.

Επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη μόνο πέντε χρόνια αργότερα, όταν ο Μάρτιν Σκορτσέζε τον έπεισε να επιστρέψει για τις ” Συμμορίες της Νέας Υόρκης“.

Μιλώντας γι’ αυτό, μόλις πέρυσι ο Σκορτσέζε άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεργαστεί με τον Day-Lewis για μια ακόμη ταινία. Μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων του National Board of Review, ο σκηνοθέτης είπε: “Κάναμε δύο ταινίες μαζί και είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής μου… Ίσως υπάρχει χρόνος για μία ακόμη. Ίσως!”

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για το Anemone.

Περισσότερες πηγές • Deadline, The Mail

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button