LifeStyle

Χρήσιμα tips για να κάνετε τα γεύματα σας πιο υγιεινά – Galaksias Portal News

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που αρκετοί κάνουν restart μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, προσπαθώντας να επανέλθουν σε ισορροπημένη διατροφή με στόχο το αδυνάτισμα.

Άλλωστε, το καλοκαίρι προσφέρεται για χαλάρωση και ξεγνοιασιά και οι ατασθαλίες στην διατροφή μας επιβάλλονται, οπότε από το φθινόπωρο προέχει η απώλεια των περιττών κιλών, ούτως ώστε να πετύχουμε το πολυπόθητο αδυνάτισμα.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη δίαιτα, υπάρχουν ορισμένα μυστικά για να κάνετε τα γεύματα σας, πιο υγιεινά.

Αλλάξτε το συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα

Μπορεί να μαγειρεύετε το κυρίως γεύμα σας με αγνά υλικά στο φούρνο, όμως, ίσως, δεν δίνετε την αντίστοιχη σημασία και στο συνοδευτικό. Γιατί, πολλές φορές οι παραπανίσιες θερμίδες «κρύβονται» στο συνοδευτικό.

Αντί, λοιπόν, για πατάτες (σε όλες τις μορφές μαγειρέματος), είναι προτιμότερο να επιλέξετε πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, αλλά και καστανό ρύζι εναλλάξ. Οι φυτικές ίνες όχι μόνο επιταχύνουν το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να μένουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά προάγουν και την υγεία του πεπτικού μας συστήματος. 

Αντικαταστήστε το τηγάνι με τον φούρνο ή την κατσαρόλα

Μπορεί  το μαγείρεμα στο τηγάνι να κάνει τα φαγητά πιο τραγανά και να γλιτώνουμε χρόνο, ωστόσο, το έξτρα ελαιόλαδο αυξάνει τις θερμίδες. Γι’ αυτό το λόγο, η ιδανική επιλογή είναι να επιλέξετε να μαγειρεύετε τα φαγητά σας στο φούρνο ή να τα κάνετε βραστά.

Οι υψηλές θερμοκρασίες διαλύουν τα λίπη του φαγητού, ενώ υπάρχουν κι αρκετά μπαχαρικά που μπορείτε να προσθέσετε, καθώς εκτός από νοστιμιά, έχουν και λιποδιαλυτική δράση.

Φτιάξτε σπιτικό dressing με λίγες θερμίδες

Για να δώσετε extra νοστιμιά στην σαλάτα σας, που μπορεί να περιέχει μαρούλι και ρόκα, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό dressing με λίγες θερμίδες.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και ορισμένους ξηρούς καρπούς. Μια απλή συνταγή είναι η εξής: 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι, μια πρέζα μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά σ’ ένα μπολ και περιχύστε την βινεγκρέτ μουστάρδας πάνω από την σαλάτα σας. Επίσης, μια έξυπνη λύση είναι να καταναλώνετε περισσότερα φρούτα εποχής ως σνακ ανάμεσα από τα γεύματα σας.

Αποφύγετε τις «κενές θερμίδες»

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε σπιτικά κέικ ή μπισκότα, τότε το αλεύρι είναι σίγουρα ένα από τα βασικά συστατικά των συνταγών σας. Ωστόσο, μια έξυπνη λύση είναι να αντικαταστήσετε το αλεύρι με βρώμη.

Κι αυτό, διότι το αλεύρι που αποτελεί το κύριο συστατικό αρκετών αρτοσκευασμάτων, προσδίδει μόνο «κενές» θερμίδες, κάτι που σημαίνει ότι προσλαμβάνουμε θερμίδες που δεν έχουν, όμως, καμία διατροφική αξία.

Βάλτε στην διατροφή σας τα όσπρια

Τα όσπρια προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό, καθώς εκτός από φυτική πρωτεΐνη, περιέχουν φυτικές ίνες και μια σειρά από πολύτιμα μέταλλα για τον οργανισμό μας.

Αρκετές έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν τακτικά όσπρια έχουν μικρότερο κίνδυνο για παχυσαρκία. Ρεβίθια στο φούρνο, σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια ή με φακές και ντοματίνια αποτελούν ενδεικτικές επιλογές που μπορείτε να εντάξετε στο μενού σας.

Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης

Μια διατροφή πλούσια σε προϊόντα ολικής άλεσης, εξασφαλίζει στον οργανισμό σας όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

Συν τοις άλλοις, τα προϊόντα ολικής είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Γι’ αυτό το λόγο, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τα κλασικά μακαρόνια με ολικής άλεσης και το λευκό ψωμί, με πολύσπορο.

Προσθέστε ξύσμα λεμονιού στο φαγητό σας

Το λεμόνι δίνει γεύση σε αρκετά φαγητά. Εκτός από το ξύσμα του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το χυμό του σε αρκετά φαγητά, ούτως ώστε να περιορίσετε το αλάτι, που προκαλεί κατακράτηση υγρών και οδηγεί στην παχυσαρκία.

To άρθρο Αδυνάτισμα: Χρήσιμα tips για να κάνετε τα γεύματα σας πιο υγιεινά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button