Πολιτική

Δεν εντυπωσίασε η συμμετοχή – «Καρφιά» για τις χαμηλές πτήσεις Δούκα – Galaksias Portal News

Το “θρίλερ” στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ κράτησε ξάγρυπνους τόσο τη ΝΔ όσο και όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του καθώς η δεύτερη θέση ανάμεσα στους κυρίους Δούκα και Γερουλάνου, “κλείδωσε” λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα.

Επίσημα η ΝΔ απέφυγε να σχολιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της κάλπης στο ΠΑΣΟΚ, με τη σταθερή θέση ότι το θέμα αφορά στα του οίκου άλλου κόμματος.

Ωστόσο, το βλέμμα της κυβερνητικής παράταξης είναι στραμμένο στις εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη, σε ένα τάιμινγκ που αντίστοιχα βρίσκονται προ των πυλών και οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συζήτηση για ανασύνταξη της κεντροαριστεράς να είναι ιδιαίτερα ζωηρή.

Η οριακή νίκη Δούκα έναντι Γερουλάνου και η πρωτιά Ανδρουλάκη

Μεταξύ στελεχών ήταν κοινό το ερωτηματικό για το προς τα που θα κατευθυνθούν την ερχόμενη Κυριακή όσοι ψήφισαν τους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους, αλλά και στο πώς θα λειτουργήσει η τόσο οριακή νίκη του Χάρη Δούκα έναντι του Παύλου Γερουλάνου – με διαφορά λίγων εκατοντάδων ψήφων – στις σχέσεις των δύο στελεχών σε εσωκομματικό επίπεδο.

Η πρωτιά Ανδρουλάκη δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις αποτύπωναν προβάδισμα του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, στελέχη στο κυβερνητικό στρατόπεδο σχολιάζοντας το ενδεχόμενο επανεκλογής του, έθεταν ερωτηματικά για το αν μπορεί να προσδώσει νέα δυναμική στο κόμμα.

“Δεν στέλνει μήνυμα η συμμετοχή…”

Όσον αφορά στο θέμα της συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ψήφισαν 310.355 μέλη και φίλοι του κόμματος – στελέχη της κυβερνητικής παράταξης σημείωναν ότι… “τελικά δεν ήταν αυτή που παρουσίαζε ή προφανώς ανέμενε η Χαριλάου Τρικούπη”.

“Με 6 υποψήφιους στην κούρσα και έναν ΣΥΡΙΖΑ ανύπαρκτο η συμμετοχή δεν εντυπωσιάζει” σχολίαζε “γαλάζιο” στέλεχος.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων που ακούγονταν ήταν ότι το ποσοστό αυτών που προσήλθαν χθες στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, με αυτό στην αντίστοιχη διαδικασία το 2021, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης “δεν συνιστά σε καμία περίπτωση μήνυμα προς την κυβέρνηση”.

“Η ίδια η συμμετοχή δεν κρίνει κάτι… Μόλις 10% παραπάνω από το 2021, περίπου 30.000 άτομα. Το ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος και το τι θα κάνει είναι το μείζον” δήλωνε άλλο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.

Ο παράγοντας Αττική για τον Χ. Δούκα

Καθόλου απαρατήρητες δεν πέρασαν οι “χαμηλές πτήσεις” του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα στην Αττική και στην Αθήνα. “Δεν πέρασε στους πολίτες το «και δήμαρχος και πρόεδρος»” σημείωνε “γαλάζιο” στέλεχος, εκτιμώντας σαφώς ότι και αυτή η ηθική διάσταση σε σχέση με την υποψηφιότητα του κ. Δούκα είχε αντίκτυπο στους πολίτες της Αθήνας, που εξέλεξαν τον κ. Δούκα για Δήμαρχο της πόλης.

To άρθρο Πώς «διαβάζουν» στη ΝΔ το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ: Δεν εντυπωσίασε η συμμετοχή – «Καρφιά» για τις χαμηλές πτήσεις Δούκα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button