Τεχνολογιά

Διάσωση δύο μεταναστών από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας – Galaksias Portal News

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσε χθες, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, αποστολή διάσωσης δύο ατόμων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σάμου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο:

 

Σημειώνεται ότι χθες το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος για την ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα στην περιοχή παραλίας Πλάκας της Σάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ ξεκίνησαν έρευνες από ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ), ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, ένα ταχύπλοο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ απογειώθηκε και το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο περισυνέλεξε ένα άτομο από τη θάλασσα και ένα ακόμη άτομο από βραχώδη περιοχή και τους μετέφερε στη Χίο όπου και τους παρέδωσε σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν άλλα 38 άτομα (26 από τα σκάφη του Λιμενικού και 12 από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου) και παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button