Εργασία

ΔΥΠΑ – Καταγγελία: Δύο κινητά υποδιοικητών κόστισαν 3.000 ευρώ (απόφαση)

Την ώρα που ο μέσος πολίτης δίνει ένα καθημερινό αγώνα για να βγάλει το μήνα του, στη ΔΥΠΑ. συνεχίζουν, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, να λαμβάνουν προκλητικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα,  όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ.ΟΕΕ – τ. ΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ), η Διοίκηση της ΔΥΠΑ αποφάσισε να αγοράσοει με απευθείας ανάθεση δύο κινητά τηλέφωνα για τον Υποδιοικητή Β΄ και την Υποδιοικήτρια συνολικής αξίας 3.100,00€ (ΑΔΑ:913Μ4691Ω2-99Κ) «λόγω πρόκλησης ανεπανόρθωτων ζημιών στις προηγούμενες συσκευές τους.»

Με μια άλλη απόφαση,  με την με αρίθμ. 2241/78/20.8.2024 εγκρίθηκε από το Δ.Σ Δ.ΥΠ.Α. η επιπλέον διάθεση του ποσού των 5.000,00€ για την κάλυψη δαπανών δημοσίων σχέσεων σε βάρος των πιστώσεων ΚΑΕ 0856 – Φιλοξενίες και δεξιώσεις- προϋπολογισμού έτους 2024. Ανατρέχοντας στον αντίστοιχο ΚΑΕ διαπιστώσαμε από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι το ποσό που είχαν εγγράψει στον ΚΑΕ 0856, προϋπολογισμού 2024 ήταν 160.000€ αλλά κατόπιν αναθεωρήσεων αφού απορrοφήθηκε όλο το ποσό, η σχετική πίστωση που έχει δεσμευτεί αυξήθηκε στα 225.000,00€.

Δεν τους αρκεί ο μισθός τους

«Από ότι διαπιστώνουμε για τους Διοικούντες, ο μισθός που λαμβάνουν δεν τους επαρκεί και χρειάζεται το Δημόσιο να τους πληρώνει ακόμα και την αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Όσο και εάν αναζητήσαμε στο διαδίκτυο παρόμοιες αποφάσεις, άλλων Υπηρεσιών του Δημοσίου, δεν κατέστη δυνατόν να τις βρούμε.», τονίζουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους.

«Στη Δ.ΥΠ.Α. η οποία χρηματοδοτείται από τις εισφορές των Δημοσίων υπαλλήλων (εισφορά αλληλεγγύης), που πληρώνεται από τους πολίτες με τις εισφορές τους και τους φόρους τους, η κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος δεν σταματάει. Υπενθυμίζουμε τις απευθείας αναθέσεις για διαφημίσεις και επικοινωνία ετών 2020-2024 συνολικού ποσού 2.323.299,22€, τις απευθείας αναθέσεις  284.580,00€ για την διαφήμιση των σχολών Δ.ΥΠ.Α. για τις οποίες δεν έχουν απαντήσει τίποτα.

   Αναρωτιόμαστε εάν έχουν αντιληφθεί τί ακριβώς περνάει ο άνεργος για να ζήσει με ένα επίδομα ανεργίας, ο συνταξιούχος που του αύξησαν εκατοντάδες φάρμακα και ο εργαζόμενος 4ωρης απασχόλησης με τον βασικό μισθό, αλλά και εάν σκέφτονται πώς περνάνε χιλιάδες άνεργοι χωρίς καν ένα επίδομα ανεργίας.

Αναρωτιόμαστε εάν καταλαβαίνουν τί ακριβώς περιγράφουν στα τηλεοπτικά κανάλια για το νέο επίδομα ανεργίας όταν διαχειρίζονται τις εισφορές των πολιτών  με αυτόν τον τρόπο.

κουπόνια, φτώχεια και ζητιανιά για τους πολλούς

προκλητικές δαπάνες, αναθέσεις, διαφημίσεις και δεξιώσεις για τους λίγους της Διοίκησης  Δ.ΥΠ.Α.», καταλήγουν.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button