Πολιτική

Είμαστε ανήσυχοι για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Galaksias Portal News

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε κεκλεισμένων των θυρών την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α., καθώς και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του. Παράλληλα ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής και για τις εξελίξεις στην φλεγόμενη Μέση Ανατολή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε ανήσυχοι και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η αντίδραση του Ισραήλ» .

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός είπε ότι η «επόμενη φάση είναι να διερευνήσουμε εάν υπάρχει πλαίσιο που θα μας επιτρέψει να πάμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι η οριοθέτηση».

Ο υπουργός ενημερώνοντας τους βουλευτές ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το πλαίσιο που αποδέχεται η Ελλάδα είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και η συζήτηση αφορά μόνο την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Γεραπετρίτης, ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το κλίμα που επικράτησε στην συνεδρίαση σχολίασε πως ήταν εξαιρετικό και η συζήτηση έγινε σε υψηλό επίπεδο

To άρθρο Γιώργος Γεραπετρίτης: Είμαστε ανήσυχοι για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button