Ελλάδα

«Έκρηξη» από τους επιχειρηματίες για την έρευνα που… «γονατίζει» τους εργαζομένους (vid) – Galaksias.com

Φωτιές στις τάξεις των επιχειρηματιών στον χώρο της εστίασης προκάλεσε η έρευνα στον χώρο του επισιτισμού σε επίπεδο Κρήτης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Ηρακλείου κατά την οποία αναδείχθηκαν δραματικές καταστάσεις γύρω από τις εργασιακές συνθήκες οι οποίες παραπέμπουν σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, όπως και ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Στα… κάγκελα βρίσκονται οι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης με φόντο τα αποτελέσματα έρευνας για τις εργασιακές συνθήκες στον Επισιτισμό σε επίπεδο Κρήτης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Ηρακλείου, μέσω της οποίας αναδεικνύονται μεταξύ άλλων ζητήματα υπερεργασίας, ανασφάλιστης εργασίας, σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και ρατσιστικές συμπεριφορές στον χώρο εργασίας.

Ο τρόπος διεξαγωγής της έρευνας προκάλεσε την… έκρηξη της Μαρίας Αντωνακάκη, η οποία αμφισβητεί την εγκυρότητα της έρευνας, με τις αντιδράσεις στον κλάδο της εστίασης να κλιμακώνονται κυρίως στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων.

Για καταστάσεις που προσβάλλουν τον κλάδο του επισιτισμού και θίγουν την εικόνα των επιχειρηματιών, έκανε λόγο η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, η οποία ζητά απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων.

Πρόκειται μάλιστα για μια έρευνα στον χώρο του επισιτισμού για την οποία ο κλάδος δεν είχε καμία ενημέρωση, με την Μαρία Αντωνακάκη να υποστηρίζει ότι η έρευνα δεν έχει νομική υπόσταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κλάδος να προβεί σε μηνύσεις.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης

«Το κρύβεται πίσω από τη λάμψη της έρευνας;

«Με τη δημοσιοποίηση μίας δήθεν έρευνας κάποιας εταιρείας με όνομα 3winAction που δεν διαθέτει καμία πιστοποίηση από κανένα δημόσιο φορέα δεν αναδεικνύεται πρόβλημα δήθεν «σεξουαλικής παρενόχλησης» αλλά βαθύτατο ζήτημα ηθικής παρενόχλησης προς τα μέλη του Συνδέσμου μας. 

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν είχε ως στόχο τη δήθεν προστασία των εργαζομένων αλλά την προσβολή και διαπόμπευση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης. 

Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εταιρείας είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κάποιος ότι:

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εγγεγραμμένη στο μητρώο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και επομένως δεν μπορεί να πραγματοποιεί και να δημοσιοποιεί έρευνες.

 Δεν είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ). Και ασφαλώς δεν εφαρμόζει τους κανόνες δεοντολογίας της ESOMAR. 

Η συγκεκριμένη «έρευνα» χρησιμοποιώντας την πιο αναξιόπιστη μέθοδο δειγματοληψίας, τη συμπλήρωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα των απαντήσεων που συνέλεξε χωρίς κανένα έλεγχο των πραγματικών στοιχείων των ερωτηθέντων καταλήγει σε αυθαίρετα και αναληθή συμπεράσματα «ενδυόμενη το μανδύα» της αξιόπιστης δημοσκόπησης.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι νομίζουμε εύλογα. 

Ερώτημα πρώτο. Ποιος έδωσε την εντολή στη συγκεκριμένη εταιρεία για την πραγματοποίηση της «έρευνας»;

Ερώτημα δεύτερο. Η επιλογή του χρόνου διεξαγωγής και δημοσιοποίησης της «έρευνας» σε προεκλογική περίοδο για το Συνδικάτο ;

Ερώτημα τρίτο. Η δραστηριότητά της στον τομέα «Οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης προσωπικού, με έμφαση στην επαγγελματική ανάπτυξη, την εξυπηρέτηση πελατών και τη διαχείριση της εργασιακής φόρτισης» έχει καμία σχέση με τα αποτελέσματα της «έρευνας»;

Ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης του νομού Ηρακλείου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψη των μελών του.

 Και ασφαλώς δεν επιτρέπει σε κανέναν να την θίγει».

Δείτε το βίντεο:

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button