Ελλάδα

Εντός αποζημιώσεων οι έμποροι για την καταστροφή από τα νεκρά ψάρια – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Σαν μία σταγόνα στον ωκεανό… αλλά σωτήρια βλέπουν την ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων του παραλιακού μετώπου στο σχήμα μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το ακραίο φαινόμενο των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό οι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων του Βόλου.

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις “χτυπιούνται” από παντού και από τις αποζημιώσεις μας εξαιρούν» είναι η επισήμανση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλη Οντόπουλου μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την αρχική πρόθεση των υπουργείων να αφήσουν εκτός τις εμπορικές επιχειρήσεις από το σχήμα ενίσχυσης για τα νεκρά ψάρια.

Ο ίδιος αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή που τα χιλιάδες νεκρά ψάρια «πλημμύρισαν» τη θάλασσα του Βόλου και η δυσοσμία επικράτησε σε ολόκληρη την πόλη οι έμποροι κατέθεσαν, πρώτοι, μήνυση κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού σύνεργού για την κατάσταση.

«Ευτυχώς μετά από πιέσεις μας ενέταξαν και τις εμπορικές επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου (από Αλμυρό μέχρι και Αγριά) στο σχήμα το αποζημιώσεων γιατί ήταν άδικο να μείνουμε εκτός. Αρχικά είχαν συμπεριλάβει μόνο τις επιχειρήσεις εστίασης, αλλά πιέσαμε και οι υπόλοιποι γιατί ήταν καθολικό το φαινόμενο» εξηγεί ο κ. Οντόπουλος.

Κατόρθωμα εν μία νυκτί χαρακτήρισε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης. Ο ίδιος είπε ότι παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου προϋπέθετε, αρχικά, επιχειρήσεις της εστίασης, κατάφεραν ώστε να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις του εμπορίου.

Ο κ. Οντόπουλος, όμως, αναφέρει ότι η όλη κατάσταση με τα νεκρά ψάρια ήρθε σε μία «ιδιαίτερη» περίοδο για την εμπορική αγορά.

«Τα νεκρά ψάρια ήρθαν στα τέλη Αυγούστου, περίοδο, δηλαδή, που τελειώνουν οι εκπτώσεις και αρχίζουν και κινούνται ορισμένες, μόνο, επιχειρήσεις όπως είναι βιβλιοπωλεία και τα καταστήματα με είδη σχολικών. Ωστόσο, όλη αυτή η κατάσταση απορρύθμισε τελείως την αγορά» συμπληρώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου προσθέτοντας ότι τα ψάρια αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα σε μία, ήδη, δύσκολη περίοδο του εμπορίου».

Ωστόσο, για την …ανάσταση του εμπορίου χρειάζεται κάτι παραπάνω από πρόσκαιρες αποζημιώσεις που δίνονται μετά κόπων και βασάνων όπως λέει.

«Αυτό που ζητάμε από τον Ντάνιελ, ακόμη, είναι ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τη στήριξη του εμπορίου. Ολες οι αποζημιώσεις καλύπτουν παροδικά μία επιχείρηση. Όμως, όταν μία ολόκληρη περιοχή έχει υποστεί σημαντική καταστροφή και δυσφήμιση και ολόκληρη η τοπική οικονομία δοκιμάζεται, τότε πρέπει να υπάρξει ένας πιο στοχευμένος μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός» σημειώνει.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button