Ελλάδα

Εντυπωσίασαν τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην έκθεση – Galaksias.com

Εντυπωσιάστηκαν οι επισκέπτες της έκθεσης από τα έργα των σπουδαίων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην έκθεση «Εβδομάδα Τεχνών», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Εντυπωσίασαν τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην ξεχωριστή έκθεση έλαβε χώρα από 2 έως 8 Σεπτεμβρίου στην Ελούντα Λασιθίου με τίτλο «Εβδομάδα Τεχνών»

Την εντύπωση των επισκεπτών της έκθεσης προκάλεσαν τα έργα των σπουδαίων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην έκθεση «Εβδομάδα Τεχνών», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η οποία «φιλοξενήθηκε» στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, που βρίσκεται στο κτήριο που στεγάζεται το Λιμεναρχείο.

Ειδικότερα, με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ξεχωριστή αυτή έκθεση στην Ελούντα Λασιθίου με τίτλο «Εβδομάδα Τεχνών», στην οποία συμμετείχε και η βραβευμένη γλύπτρια Άννα Γιακουμάκη – Αθητάκη (Anais – Anais). Μαζί της συμμετείχαν και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες και πιο συγκεκριμένα ο Ηλίας Λυράκης, με τα ξυλόγλυπτα έργα του και η ζωγράφος Ειρήνη Καναβάκη.

Ηλίας Λυράκης: Ο ξυλουργός που φτιάχνει αριστουργήματα

Τα έργα του πραγματικά εντυπωσίασαν το κοινό που επισκέφτηκε την έκθεση. Ο Ηλίας Λυράκης, «λατρεύει» το ξύλο, καθώς η επαγγελματική του ενασχόληση, τον οδήγησε στην καλλιτεχνία, αφού ήταν ξυλουργός.

Ο κ. Λυράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πανέμορφη Ελούντα. Από παιδί ασχολείται με το ξύλο. Στα έργα του δεν ξέρεις τι να πρώτο θαυμάσεις, πρόκειται για αριστουργήματα, καθώς τα χαρακτηρίζει η ιδιαίτερη λεπτομέρεια.

Ειρήνη Καναβάκη: Η ζωγράφος με τις οκτώ ατομικές εκθέσεις

Τα έργα της Ειρήνης Καναβάκη, σε «ταξιδεύουν», γεμίζουν την ψυχή με χρώματα. Εντυπωσιάζουν οι σαγηνευτικές της δημιουργίες, στις οποίες δίνουν ζωή τα έντονα και «ζωηρά» χρώματα. Πρόκειται για μία οραματική καλλιτέχνιδα η οποία είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στον γραφικό Άγιο Νικόλαο.

Ζώντας στον ευλογημένο αυτό τόπο η κ. Καναβάκη, από τα παιδικά τη χρόνια, είχε τα ερεθίσματα, με τα πανέμορφα τοπία, τις εκκλησίες του, τα λουλούδια στις αυλές, τη θάλασσα, άλλοτε ήρεμη, άλλοτε φουρτουνιασμένη.

Αυτό το κοριτσάκι άρχισε δειλά να αποτυπώνει αυτά που έβλεπε και θαύμαζε. Μεγάλωσε και έγινε μια καλλιτέχνιδα με 8 ατομικές εκθέσεις (σε Άγιο Νικόλαο Ηράκλειο, Ιεράπετρα Χανιά και αλλού) και μία συμμετοχή στο φετινό φεστιβάλ «Τεχνών της Ελούντας».

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button