Τεχνολογιά

Επέζησε από το φεστιβάλ Nova, αλλά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα 22α γενέθλιά της – Galaksias Portal News

Η Σιρέλ Γκολάν, που επιβίωσε της σφαγής στο Μουσικό Φεστιβάλ Nova, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στα 22α γενέθλιά της, καθώς δεν άντεξε το μετατραυματικό στρες και έθεσε τέλος στη ζωή της.

Η είδηση ​​του θανάτου της Γκολάν στο σπίτι της αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης εκδήλωσης χορού Zumba που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής ταυτόχρονα σε Τελ Αβίβ και Λονδίνο για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για ψυχολογική υποστήριξη στους επιζώντες των φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Γκολάν υπέφερε από μετατραύμα λόγω των φρικιαστικών γεγονότων που βίωσε στο φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ, σφαγιάζοντας περίπου 1.200 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Nova Music Festival, και απήγαγε άλλους 251.

Η οικογένειά της είπε ότι δεν έλαβε επαρκή βοήθεια από τις κρατικές αρχές για να της πάρουν την απαραίτητη θεραπεία ώστε η Γκολάν να αντιμετωπίσει τις φρικιαστικές εμπειρίες της.

Ο αδερφός της Γκολάν, Εγιάλ, αφηγήθηκε πώς, στις 7 Οκτωβρίου, αυτός και τα αδέρφια του δημιούργησαν ένα οικογενειακό κέντρο επιχειρήσεων για να βοηθήσουν την Γκολάν να δραπετεύσει από την περιοχή. Ευτυχώς, σώθηκε από έναν αστυνομικό που την οδήγησε στο Kfar Maimon αφού το πρώτο όχημα στο οποίο επέβαινε έγινε «αυτοκίνητο θανάτου», στο οποίο δολοφονήθηκαν 11 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Εγιάλ, η Γκολάν εμφάνισε συμπτώματα μετατραυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής και της κοινωνικής απόσυρσης. Παρά τις προσπάθειες της οικογένειας να την ενθαρρύνει να αναζητήσει θεραπεία, η Γκολάν ανέφερε ότι δεν έλαβε επαρκή βοήθεια από τις κρατικές αρχές. Νοσηλεύτηκε δύο φορές στο νοσοκομείο Lev Hasharon στην Παρντεσίγια, αλλά η οικογένεια τόνισε ότι ποτέ δεν αναγνωρίστηκε επισήμως ως μετατραυματικό θύμα του περιστατικού του Nova Music Festival.

Υποστήριξη για τους επιζώντες από τραύματα

«Το κράτος σκότωσε την Γκολάν», τόνισε ο Εγιάλ, προσθέτοντας: «Εάν το κράτος δεν ξυπνήσει, θα υπάρξουν κι άλλα τέτοια κρούσματα». Κάλεσε τις αρχές να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και να βελτιώσουν τη θεραπεία των επιζώντων τραυμάτων για να αποτρέψουν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Η Γκολάν ήταν το μικρότερο από τα πέντε αδέρφια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση στην οποία ανακοινώθηκε ο θάνατος της Γκολάν οργανώθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση JNF UK και ηγήθηκε στο Τελ Αβίβ ο Eylon Levy, πρώην εκπρόσωπος της αγγλικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Iron Swords και χορευτής Zumba. Ο Λέβι σχολίασε: «Δυστυχώς, λάβαμε τραγικά νέα σήμερα για την Γκολάν, με ευλογημένη μνήμη, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη των πολιτικών οργανώσεων να στηρίξουν τους επιζώντες της σφαγής. Είναι ηθικό μας καθήκον».

Η Gila Ben Bast, 56 ετών, που χόρεψε στην εκδήλωση στο Τελ Αβίβ στο Abraham Hostel, είπε: «Ουάου, τι ξεχωριστή και ενεργητική βραδιά. Το να βλέπουμε τόσους πολλούς συμμετέχοντες να ενώνονται, όχι μόνο για να ιδρώσουν και να φτιάξουν τη διάθεσή μας, αλλά και για να υποστηρίξουν τους επιζώντες της τρομερής καταστροφής της 7ης Οκτωβρίου είναι απλά συγκινητικό και εμπνευσμένο».

Πηγή: jerusalempost.com

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button