Εργασία

Εργαζόμενοι Κέντρων Κοινότητας: Οχι στην επαναπροκήρυξη των θέσεων – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Να μην υπάρξει επαναπροκήρυξη των θέσεών τους με αξιολόγηση της «βιωσιμότητας» των δομών, ζητά με ανακοίνωση του, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας, διεκδικώντας ταυτόχρονα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ειδικότερα το Σωματείο σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας και στα Παραρτήματά τους, το τελευταίο διάστημα βιώνουμε στο πετσί μας τον «παράδεισο» των αναλώσιμων ΙΔΟΧ, την απαξίωση των ειδικοτήτων μας, τη συνεχιζόμενη εντατικοποίηση και ποινικοποίηση της εργασίας μας. Η νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης συνυπάρχει με τον φόβο, την ανασφάλεια και την ποινικοποίηση των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών μας.

Στη συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε με την Υπουργό Κοιν. Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη τον Δεκέμβριο του 2023 είχαμε επισημάνει την απαράδεκτη, αντικοινωνική, αντιπαραγωγική και αντεπιστημονική συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ειδικοτήτων μας, την εντατικοποίηση της εργασίας μας, την υποβάθμιση του επιπέδου κοινωνικών υπηρεσιών, μέσα σε ένα πλαίσιο εξοντωτικής ασάφειας ερμηνευτικών εγκυκλίων, πενταψήφιων αριθμών και ηλεκτρονικών διευκρινιστικών ερωτημάτων που, όπως αποδείχθηκε, καμία νομική ισχύ δεν έχουν αφήνοντας μας εκτεθειμένους και υπόλογους.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είχαμε αναφέρει ότι ο πυρήνας του προβλήματος δεν είναι αν ως εργαζόμενοι δεν έχουμε το επαρκές χρονικό περιθώριο για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των νέων

αρμοδιοτήτων από τους αρμόδιους φορείς. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους στο κρεβάτι της αντιλαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής του Προκρούστη και η βίαιη προσαρμογή των κοινωνικών υπηρεσιών και των εργαζομένων σε προκαθορισμένα ασφυκτικά δημοσιονομικά πλαίσια. Όποιος δεν συμμορφώνεται, εξοντώνεται εργασιακά, οικονομικά και διώκεται ποινικά.

Η ιδιαίτερα επισφαλής και αβέβαιη σχέση ομηρίας-εργασίας μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη ανάθεση νέων καθηκόντων, δεν εξασφαλίζει ούτε τις θέσεις εργασίας μας, ούτε τη διατήρηση του ρόλου μας, ούτε την αναβάθμιση του επιστημονικού μας αντικειμένου. Το αντίθετο: μας απαξιώνει, μας εξαντλεί και οδηγεί δεκάδες συναδέλφους μας είτε σε άδικες ποινικές διώξεις είτε σε παραίτηση και αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Το Σωματείο μας ζητά άμεσα συνάντηση με την Υπουργό Κοιν. Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη για ξεκάθαρες απαντήσεις και ξεκάθαρες δεσμεύσεις.

Αιτούμαστε:

1) Την άμεση παρέμβαση της Υπουργού, προκειμένου να σταματήσουν οι άδικες διώξεις των συναδέλφων μας στο Κ.Κ Νίκαιας.

2) Την άμεση διευκρίνιση του νομοθετικού πλαισίου.

3) Τη μετατροπή ΟΛΩΝ των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία επαναπροκήρυξη των θέσεών μας με την αξιολόγηση της «βιωσιμότητας» των δομών.

4) Την άμεση πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button