Εργασία

Φωτιά σε προβληματικό απορριμματοφόρο -δώρο εργολάβου: Κινδύνεψαν ζωές -Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Στις φλόγες τυλίχθηκε πρίν λίγες ημέρες ένα απορριμματοφόρο στην περιοχή Ελιά του δήμου Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Ειδικότερα, το όχημα βρισκόταν εν κινήσει, όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο μέρος της καμπίνας.

Στο σημείο έσπευσε και επιχείρησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Από το συμβάν προκλήθηκαν μερικές υλικές ζημιές στο απορριμματοφόρο, κυρίως στην καμπίνα, καθώς και σε κολόνα της ΔΕΗ που βρισκόταν δίπλα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7.30 το πρωί και συνολικά επιχείρησαν 16 υπάλληλοι με 8 οχήματα.

Η καταγγελία των εργαζομένων

Για το θέμα πήρε θέση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) που καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σιθωνίας για αδιαφορία όσον αφορά στους τεχνικούς ελέγχους που διενεργούνται στα οχήματα του Δήμου, με συνέπεια να τίθενται σε κίνδυνο η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Χαλκιδικής, η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των μελών του πληρώματος του απορριμματοφόρου.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση αντίδραση των εργαζομένων που έσπευσαν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το φλεγόμενο όχημα, αλλά και να απομακρύνουν τους περαστικούς.

Είχε γίνει δωρεά από εργολάβο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Χαλκιδικής σημειώνει στην ανακοίνωση του πώς το όχημα, το οποίο είχε γίνει δωρεά από εργολάβο στο Δήμο Σιθωνίας εντός του τρέχοντος έτους, παρουσίαζε εξ αρχής ηλεκτρολογικά και μηχανικά προβλήματα τα οποία είχαν επισημανθεί από τους εργαζόμενους.

Και αναρωτιέται: Αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε ή όχι; Ποιος έδωσε το «πράσινο φως» να εκτελέσει το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο δρομολόγιο;

Στην ανακοίνωσή της, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους του Δήμου Σιθωνίας και καλεί την Δημοτική Αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού εκτελώντας διεξοδικούς και αποτελεσματικούς τεχνικούς ελέγχους σε όλα τα οχήματα.

“Αρκετά με τα Εργατικά Ατυχήματα, πολλά εκ των οποίων εξελίσσονται σε δυστυχήματα. Δεν θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι με τις ζωές τους την ανεπάρκεια και την αδιαφορία των Δημοτικών Αρχών και των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών”, αναφέρει.

 

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button