Πολιτισμός

Γαλλία: Αναβλήθηκε για το Μάρτιο η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Ο Γάλλος ηθοποιός, που αρνείται τις κατηγορίες, επικαλέστηκε λόγους υγείας για την αναβολή

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ποινικό δικαστήριο στο Παρίσι ανέβαλε τη δίκη του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ λόγω ανησυχιών για την υγεία του, μεταθέτοντας την έναρξη της διαδικασίας για τον Μάρτιο.

Ο Ντεπαρντιέ αντιμετωπίζει την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης -και συγκεκριμένα, την άσκηση «βίας, εξαναγκασμού, αιφνιδιασμού ή απειλής»- σε δύο γυναίκες στα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Les Volets verts». Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης πραγματογνώμονα να αξιολογήσει τα προβλήματα υγείας του 75χρονου ηθοποιού. Ο δικηγόρος του Ντεπαρντιέ, Ζερεμί Ασούς, ζήτησε την αναβολή, λέγοντας ότι ο ηθοποιός έχει καρδιακά προβλήματα και προβλήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Οι δικηγόροι και των δύο γυναικών υποστήριξαν την αναβολή, λέγοντας ότι οι πελάτες τους θέλουν να ακούσουν τις εξηγήσεις του Ντεπαρντιέ.

Οι εισαγγελείς λένε ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι γυναίκες ανέφεραν ότι ο ηθοποιός τις παγίδευσε ανάμεσα στα πόδια του και άγγιξε τους γλουτούς, τα γεννητικά όργανα και το στήθος τους πάνω από τα ρούχα τους.

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο τη Δευτέρα, ορισμένοι κρατώντας πλακάτ, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα φεμινιστικών ομάδων να δείξουν υποστήριξη στα θύματα σεξουαλικής βίας.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button