Πολιτισμός

Γιατρός δηλώνει ένοχος για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Ο Dr. Mark Chavez είναι ένας από τους πέντε ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για το θάνατο του σταρ των Friends. Είναι ο τρίτος που δηλώνει ένοχος.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ένας γιατρός από το Σαν Ντιέγκο έγινε ο τρίτος γιατρός που δηλώνει ένοχος στην υπόθεση του θανάτου του διάσημου ηθοποιού Μάθιου Πέρι.

Ο Δρ Μαρκ Τσάβες, 54 ετών, δήλωσε την ενοχή του για το κακούργημα της συνωμοσίας, με σκοπό τη διανομή του χειρουργικού αναισθητικού κεταμίνης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, αφού είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους εισαγγελείς τον Ιούλιο.

Ο Chavez συμφώνησε να συνεργαστεί καθώς η εισαγγελία των ΗΠΑ επιδιώκει πιο σοβαρές κατηγορίες εναντίον του Dr. Salvador Plasencia, ο οποίος σύμφωνα με τους εισαγγελείς έδωσε κεταμίνη απευθείας στον Perry. Ο άλλος μεγάλος στόχος της έρευνας είναι η Jasmine Sangha, μια φερόμενη έμπορος που σύμφωνα με τους εισαγγελείς ήταν γνωστή ως “βασίλισσα της κεταμίνης” του Λος Άντζελες και προμήθευε τις δόσεις που σκότωσαν τον Perry πέρυσι.

Ο Τσάβες βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με τον δικηγόρο του και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις της δικαστού Sherilyn Peace Garnett.

Άκουσε τους εισαγγελείς καθώς διάβαζαν κάθε περίπτωση συνάντησής του με τον Plasencia μεταξύ του Σαν Ντιέγκο και του Λος Άντζελες για να παραδώσει κεταμίνη που προμηθεύτηκε χρησιμοποιώντας πλαστές συνταγές. Συνολικά, παραδέχθηκε ότι προμήθευσε 22 φιαλίδια κεταμίνης των 5 χιλιοστών και εννέα παστίλιες κεταμίνης.

“Δηλώνετε ένοχος επειδή κάνατε αυτά που περιέγραψαν οι εισαγγελείς;” Ο Garnett ρώτησε τον Chavez.

“Μάλιστα, κύριε πρόεδρε”, είπε.

Ο Τσάβες παραμένει ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την απόφαση του στις 2 Απριλίου. Παρέδωσε το διαβατήριό του και συμφώνησε να παραδώσει την ιατρική του άδεια, μεταξύ άλλων όρων.

Ο δικηγόρος του Matthew Binninger μίλησε μόνο για λίγο στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

“Ο Μαρκ δήλωσε την ενοχή του και αυτό είναι πλέον δημόσιο αρχείο”, δήλωσε ο Binninger.

Με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς συνεργάζονται επίσης ο βοηθός του Πέρι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τον βοήθησε να προμηθευτεί και να του χορηγήσει κεταμίνη, και ένας γνωστός του Πέρι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ενήργησε ως αγγελιοφόρος και μεσάζων ναρκωτικών.

Ο Πέρι βρέθηκε νεκρός από τον βοηθό του στις 28 Οκτωβρίου 2023. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι η κεταμίνη ήταν η κύρια αιτία θανάτου. Ο ηθοποιός είχε χρησιμοποιήσει το φάρμακο μέσω του τακτικού του γιατρού σε μια νόμιμη αλλά εκτός ετικέτας θεραπεία για την κατάθλιψη που έχει γίνει όλο και πιο συχνή.

Ο Πέρι άρχισε να αναζητά περισσότερη κεταμίνη από αυτή που του έδινε ο γιατρός του.

Περίπου ένα μήνα πριν από το θάνατο του ηθοποιού, βρήκε τον Plasencia, ο οποίος με τη σειρά του φέρεται να ζήτησε από τον Chavez να του προμηθευτεί το φάρμακο.

Ο Πέρι πάλευε με τον εθισμό για χρόνια, από την εποχή που έπαιζε στα Φιλαράκια, όταν έγινε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της γενιάς του ως Τσάντλερ Μπινγκ.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button