Πολιτισμός

H άγνωστη λεπτομέρεια στον θάνατο του Τζον Λένον – Οι τελευταία συζήτηση με την Γιόκο Όνο

Ο θάνατος του Τζον Λένον θα παραμείνει για πάντα μια συγκλονιστική τραγωδία για τους λάτρεις της μουσικής. Από εκείνη τη μοιραία μέρα τον Δεκέμβριο του 1980, διάφορες εικασίες γύρω από τα πραγματικά κίνητρα του δολοφόνου Μαρκ Τσάπμαν – στον οποίο ο Λένον έδωσε ένα αυτόγραφο λίγες ώρες πριν τον θάνατό του – έχουν ερευνηθεί, συζητηθεί και καταρριφθεί.

Αν και ορισμένοι λένε ότι πυροβόλησε τον πρώην Beatle λόγω των αντιθρησκευτικών του πεποιθήσεων, αυτό παραμένει σε μεγάλο βαθμό μύθος και η περίπλοκη σύνδεση του Λένον με την οργανωμένη θρησκεία έπαιξε ενδεχομένως ρόλο στο ότι ο διάσημος τραγουδιστής δεν θάφτηκε με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ο λόγος για τον οποίο ο Λένον δεν έλαβε μια παραδοσιακή κηδεία παραμένει άγνωστος. Στη διαθήκη του, ο τραγουδιστής δεν διευκρίνισε την επιθυμία για καύση. Ωστόσο, όρισε τη σύζυγό του, Γιόκο Όνο, ως μοναδική κληρονόμο της περιουσίας του, και υπεύθυνη για να ρυθμίσει τα της κηδείας του.

Οι εικασίες σχετικά με την απόφαση της Όνο να προχωρήσει σε καύση επικεντρώνονται γύρω από την πιθανότητα να την επηρέασε η αποδοκιμασία της οργανωμένης θρησκείας από τον Λένον.

Ο Λένον απολάμβανε μια ήσυχη, μετρημένη ζωή τα τελευταία του χρόνια, και έτσι οτιδήποτε σε μεγάλη κλίμακα μπορεί να του φαινόταν περιττό.

Μετά τον θάνατο του Λένον, η σορός του μεταφέρθηκε από το νεκροτομείο στο νεκροταφείο Frank E. Campbell στο Μάντισον και στην 81η οδό της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο Ferncuff στο Χάρτσντεϊλ για αποτέφρωση.

Όσο για τις στάχτες του τραγουδιστή, αυτές σκορπίστηκαν στο Central Park της Νέας Υόρκης. Ένα μνημείο που βρίσκεται στο πάρκο με το όνομα Strawberry Fields αφιερώθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1985, ημερομηνία γενεθλίων του εκλιπόντος μουσικού, ως φόρος τιμής στη ζωή και την κληρονομιά του.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποδεικνύουν ποιος παρευρέθηκε στην αποτέφρωση του Λένον, μόνο ότι ήταν μια ιδιωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Όνο.

Εκείνη την εποχή, η Όνο εξέδωσε μόνο ένα δελτίο τύπου ανακοινώνοντας ότι θα γινόταν μια αγρυπνία για να τιμήσει την κληρονομιά του Λένον.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά τον θάνατό του, η Όνο εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του Desert Island Discs στο BBC Radio 4 και συζήτησε τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της. Καθώς οδηγούσαν στο αυτοκίνητο στο δρόμο της επιστροφής από το The Record Plant, ο Λένον και η Όνο είχαν μια συνομιλία για τελευταία φορά. «Είπα: “Πάμε να φάμε κάτι πριν πάμε σπίτι;”» θυμάται η Όνο. «Και ο Τζον είπε: “Όχι, ας πάμε σπίτι γιατί θέλω να δω τον Σον πριν κοιμηθεί”».

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button