Τεχνολογιά

H ομάδα «Ρομπέν των Δασών» αφαίρεσε λουκέτα από διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε τουρίστες – Galaksias Portal News

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Ρομπέν των Δασών» προχώρησε σε σαμποτάζ και αφαίρεση λουκέτων που έχουν τοποθετηθεί έξω από διαμερίσματα της Ρώμης, τα οποία διατίθενται με βραχυπρόθεσμη ενοικίαση σε τουρίστες.

Τα λουκέτα αυτά επιτρέπουν την πρόσβαση των τουριστών στις πολυκατοικίες στις οποίες βρίσκονται τα διαμερίσματα με γρήγορο «check-in».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συγκεκριμένη ενέργεια, σύμφωνα με τυπωμένη ανακοίνωση που άφησαν οι «σαμποτέρ», «καταγγέλλεται η ακραία εκμετάλλευση που αφαιρεί από τους πολίτες το δικαίωμα στην κατοικία». «Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα της πόλης μας στον αστραπιαίο τουρισμό, ο οποίος αφήνει στον δρόμο χιλιάδες ανθρώπους. Αυτή είναι μόνον η πρώτη δράση μας ενάντια στο ‘Αγιο Έτος των πλουσίων», αναφέρεται στο κείμενο. Δίπλα στην εξωτερική είσοδο αρκετών κτηρίων, άγνωστοί άφησαν -επίσης- ένα πράσινο καπέλο με κόκκινο φτερό, το οποίο θυμίζει ακριβώς εκείνο του «Ρομπέν των Δασών».

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η ανησυχία πολλών κατοίκων της Ρώμης έχει αυξηθεί ενόψει του Αγίου Έτους τον Ρωμαιοκαθολικών το 2025, κατά το οποίο αναμένεται να επισκεφθούν την Αιώνια Πόλη δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες. Στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του «υπερτουρισμού», ο δήμος της Ρώμης αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση ακριβώς μπροστά από το ιστορικό σιντριβάνι «Φοντάνα ντι Τρέβι». Σύντομα θα τοποθετηθούν διαφανή διαχωριστικά και σε λίγους μήνες είναι πιθανό να ισχύσει εισιτήριο ύψους 2,5 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button