Οικονομία

Η αύξηση της φορολογίας μπορεί να ωθήσει τους πλούσιους να φύγουν από την χώρα

Το σχέδιο του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Μισέλ Μπαρνιέ, για αύξηση της φορολογίας των πλουσίων μπορεί να ωθήσει ορισμένους να μετακομίσουν από τη Γαλλία και άλλους που μπορεί να σκέφτονταν να εγκατασταθούν στη χώρα να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Bloomberg.

Ο προϋπολογισμός της Γαλλίας για το 2025 που ανακοινώθηκε χθες (10.10.2024) θέτει κατώτατο όριο 20% στον φορολογικό συντελεστή για τα άτομα που κερδίζουν 250.000 ευρώ (273.000 δολάρια) ετησίως ή για τα ζευγάρια που κερδίζουν το διπλάσιο ποσό.

Το μέτρο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φορολογικών καταφυγίων από τα οποία θα μπορούσαν διαφορετικά να επωφεληθούν. Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι θα διαρκέσει τρία χρόνια, θα επηρεάσει περίπου 65.000 νοικοκυριά και θα συγκεντρώσει 2 δισ. ευρώ.

Η πρόταση θα μπορούσε να τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, όπου η κυβέρνηση μειοψηφίας του Μπαρνιέ μπορεί εύκολα να ανατραπεί και τόσο η αριστερή αντιπολίτευση όσο και τα σκληρά δεξιά κόμματα έχουν πιέσει για πιο εκτεταμένες πολιτικές φορολόγησης των πλουσίων, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button