Τεχνολογιά

«Η Χεζμπολάχ προετοίμαζε στον Λίβανο ακόμη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ από εκείνη της 7ης Οκτωβρίου» – Galaksias Portal News

Η Χεζμπολάχ προετοίμαζε στον Λίβανο μια επίθεση κατά του Ισραήλ “ακόμη μεγαλύτερη” από αυτήν της 7ης Οκτωβρίου” (2023), την οποία εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς από τη Γάζα, δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου όταν ρωτήθηκε από δύο γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

«Σε απόσταση 100 μέτρων, 200 μέτρων από τα σύνορα (σ.σ. του Ισραήλ, στην πλευρά του Λιβάνου) βρήκαμε υπόγειες σήραγγες που προετοίμαζαν για εισβολή στο Ισραήλ. Μια ακόμη μεγαλύτερη επίθεση από αυτήν της 7ης Οκτωβρίου… με τζιπ και μοτοσικλέτες, με ρουκέτες και πυραύλους», διευκρίνισε ο Νετανιάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σχεδίαζαν εισβολή», διαβεβαίωσε όταν ρωτήθηκε από το γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Cnews και το radio Europe 1.

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης είχε δηλώσει στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ότι «ποσότητα των πιο σύγχρονων ρωσικών όπλων είχε βρεθεί από τον ισραηλινό στρατό σε κρυψώνες της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο».

Έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο ανταλλαγής πυρών στα σύνορα με μαχητές της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ άρχισε στις 23 Σεπτεμβρίου μια σφοδρή εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων κατά προπυργίων της οργάνωσης στον Λίβανο. Μια εβδομάδα αργότερα ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ επαναλαμβάνει ότι θέλει να απομακρύνει τη Χεζμπολάχ από τα σύνορά του και να βάλει τέλος στην εκτόξευση ρουκετών από τη σιιτική οργάνωση, ώστε να καταστεί δυνατή η επιστροφή στο βόρειο Ισραήλ των σχεδόν 60.000 κατοίκων που εκτοπίστηκαν.

Η Χεζμπολάχ, δηλώνοντας ότι ενεργεί σε ένδειξη υποστήριξης προς τη Χαμάς, είχε ανοίξει μέτωπο κατά του Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου 2023, την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εναντίον του Ισραήλ, η οποία προκάλεσε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 1.552 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τότε που άρχισε η εκστρατεία των ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει σχεδόν 800.000 εσωτερικά εκτοπισμένους, και σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου, σχεδόν 500.00 έχουν διαφύγει στη Συρία.

Στο τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε σε γνωστή δημοσιογράφο του CNews, ενός συντηρητικού ειδησεογραφικού δικτύου, ο Νετανιάχου την ευχαρίστησε για τη δέσμευση αυτού του μέσου ενημέρωσης στον «αγώνα για την ελευθερία, καθώς αγωνίζεστε για τον ιουδαιοχριστιανικό πολιτισμό που έχει δώσει τόσα πολλά στον κόσμο και ο οποίος δέχεται επίθεση από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό», τόνισε.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button