Πολιτισμός

Η δημοπρασία κοσμημάτων της Σίρλεϊ Μπάσεϊ διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Η συλλογή κοσμημάτων της Σίρλεϊ Μπάσεϊ πωλήθηκε έναντι 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Η συλλογή κοσμημάτων της Σίρλεϊ Μπάσεϊ κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ στο Παρίσι, με τη δημοπρασία μερικών από τα “πιο σημαντικά” κοσμήματά της να πωλούνται έναντι 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διάσημη Ουαλή τραγουδίστρια, 87 ετών, τραγούδησε για τα διαμάντια στην ταινία του Τζέιμς Μποντ ” Τα διαμάντια είναι παντοτινά” του 1971, αλλά άρχισε να συλλέγει κοσμήματα πριν η καριέρα της στο τραγούδι απογειωθεί.

Το απλό γυναικείο χρυσό ρολόι χειρός Cartier Baignoire της τραγουδίστριας πωλήθηκε σε τιμή παγκόσμιο ρεκόρ 66.000 ευρώ, 22 φορές πάνω από την εκτίμηση των 1.500 έως 3.000 ευρώ, ενώ το vintage διαμαντένιο δαχτυλίδι Van Cleef and Arpels της δεκαετίας του 1960 με διαμάντια κοπής μπριγιάν, το οποίο της χάρισε ο Sir Elton John, πωλήθηκε για 48.000 ευρώ.

Το περιδέραιο Van Cleef and Arpels με σμαράγδια και διαμάντια της Bassey, το οποίο αγόρασε η Dame Shirley για να τιμήσει την πρώτη της Royal Variety Performance μπροστά στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, πωλήθηκε για 174.000 ευρώ – υπερδιπλάσιο της εκτίμησής του που κυμαινόταν μεταξύ 50.000 και 70.000 ευρώ.

Η συλλογή αποτέλεσε μέρος της εξαμηνιαίας δημοπρασίας Fine Jewels του Sotheby’s, με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχει επιλέξει η Dame Shirley.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button