Οικονομία

Η ΕΕ δρομολογεί δάνειο ύψους 35 δισ. ευρώ στην Ουκρανία – Galaksias Portal News

Έως και 35 δισ. ευρώ σχεδιάζει να δανείσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τα οποία θα προέρχονται από τα κέρδη από τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Φον ντερ Λάιεν αποκάλυψε τον αριθμό μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο σήμερα (20.9.2024). Το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 50 δισ. δολαρίων, το οποίο προέκυψε από διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και την G7.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να παραδώσουμε πολύ γρήγορα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Ζελένσκι. «Το επείγον είναι σαφές».

Η G7 είχε συμφωνήσει τον Ιούνιο σε ένα σχέδιο μη επιστρεπτέου δανείου για την παροχή στην Ουκρανία νέας ενίσχυσης ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων, η οποία θα εκταμιευόταν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ τα δάνεια θα αποπληρώνονταν με τα κέρδη που θα προέκυπταν από τα 280 δισ. δολάρια σε δεσμευμένα κεφάλαια της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην Ευρώπη.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button