LifeStyle

Η Έλεν ντε Τζένερις αποκάλυψε ότι πάσχει από οστεοπόρωση, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ΔΕΠΥ

Η Έλεν ντε Τζένερις έχει περάσει από 40 κύματα, με αποκορύφωμα τις κατηγορίες εις βάρος της για για «εργασιακή κόλαση» αυτή δηλαδή που περνούσαν συνεργάτες της στο περίφημο talk show της.

Μετά το σκάνδαλο για τοξικό εργασιακό περιβάλλον, η Έλεν ντε Τζένερις, έκανε ένα βήμα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και πλέον προχωρά με ειλικρίνεια σε αποκαλύψεις.

Στο τελευταίο της stand-up σόου στο Netflix, «For Your Approval», η 66χρονη κωμικός και παρουσιάστρια, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με οστεοπόρωση, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ) και Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Η πρώην παρουσιάστρια του «Ellen DeGeneres Show» μίλησε την Τρίτη (24.09.2024) για το γήρας, λέγοντας στους ακροατές ότι έκανε ένα «ηλίθιο τεστ οστικής πυκνότητας» όταν ανακάλυψε ότι έχει «πλήρη οστεοπόρωση».

«Δεν ξέρω καν πώς στέκομαι όρθια αυτή τη στιγμή. Είμαι σαν ανθρώπινο κάστρο από άμμο. Θα μπορούσα να διαλυθώ στο ντους», είπε η DeGeneres.

«Είχα αφόρητο πόνο μια μέρα και νόμιζα ότι έπαθα ρήξη συνδέσμου ή κάτι τέτοιο και έκανα μαγνητική τομογραφία και μου είπαν: «Όχι, είναι απλώς αρθρίτιδα». Είπα, ‘Πώς το απέκτησα αυτό;’. Και μου είπε, ‘Ω, απλά συμβαίνει στην ηλικία σου’», σημείωσε.

Η DeGeneres παραδέχτηκε ότι μπορεί να είναι «δύσκολο να είσαι ειλικρινής σχετικά με το γήρας και να φαίνεσαι cool».

Επιπλέον, εξήγησε ότι ξεκίνησε ψυχοθεραπεία όταν οι αντιδράσεις και το «μίσος» από τους θαυμαστές της έπληξαν την ψυχική της υγεία. 

Η ίδια παραδέχτηκε ότι δεν είχε πολλές γνώσεις σχετικά με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή πριν διαγνωστεί.

«Δεν ήξερα τι ήταν η ΙΨΔ. Μεγάλωσα σε μια θρησκεία, τη Χριστιανική Επιστήμη, που δεν αναγνωρίζει ασθένειες ή διαταραχές. Έτσι, όταν μεγάλωνα, κανείς δεν μιλούσε για τίποτα. Δεν υπήρχε καμία συζήτηση για τίποτα», είπε.

Μόλις κατάλαβε τι είναι η ΙΨΔ, συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας της «σίγουρα είχε ΙΨΔ» και έμαθε επίσης ότι «μπορεί να είναι κληρονομική».

Στη συνέχεια ρώτησε τη σύζυγό της, Portia de Rossi, αν πιστεύει ότι έχει ΙΨΔ, ερώτηση στην οποία η 51χρονη de Rossi απάντησε θετικά.

Παράλληλα, η stand up κωμικός, αναφέρθηκε και στη Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.

«Η ΔΕΠ-Υ μου δυσκολεύει πολύ να καθίσω και να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε. Θέλω να πω, ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν για μένα να το φτιάξω αυτό; Φυσικά και δεν το ξέρεις. Γιατί να κάνω αυτή την ερώτηση; Μου είναι δύσκολο να συγκεντρωθώ», είπε στο κοινό που γελούσε.

«Λοιπόν, έχω ΔΕΠ-Υ, έχω ΙΨΔ, χάνω τη μνήμη μου. Αλλά νομίζω ότι είμαι καλά προσαρμοσμένη, γιατί έχω εμμονή με πράγματα, αλλά μετά δεν έχω την προσοχή να μείνω σε αυτά και γρήγορα ξεχνάω τι ήταν αυτό για το οποίο είχα εμμονή εξαρχής. Οπότε, αυτό με πηγαίνει από την αρχή στο να είμαι καλά προσαρμοσμένη, νομίζω».

To άρθρο Η Έλεν ντε Τζένερις αποκάλυψε ότι πάσχει από οστεοπόρωση, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ΔΕΠΥ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button