Η Γαλλία λαμβάνει μέτρα για την προστασία του can-can και του καμπαρέ
Τα διάσημα μέσα από το Moulin Rouge, τα καμπαρέ και το can-can θα λάβουν μια ένεση μετρητών χάρη στα νέα μέτρα του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας.
Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Ρασιντά Ντατί αποκάλυψε τα σχέδια της χώρας να αναγνωρίσει και να προστατεύσει το καμπαρέ ως σημαντική μορφή ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χαρακτηρίζουν το καμπαρέ ως μορφή τέχνης που ενσαρκώνει τον «γαλλικό πολιτισμό και την ελευθερία». Η Ντατί έδωσε λεπτομέρειες των ιδεών της από το Moulin Rouge, το διάσημο χώρο καμπαρέ του Παρισιού που είναι γνωστός ως η γενέτειρα του χορού can-can.
Οι προτάσεις αξίας 475.000 ευρώ θα «δείξουν υποστήριξη στη δημιουργία», «θα ενισχύσουν την προβολή του καμπαρέ» και θα του δώσουν την «πραγματικά άξια αναγνώρισή του», δήλωσε η Ντατί.
Σύμφωνα με το υπουργείο, σε όλη τη Γαλλία υπάρχουν 200 καμπαρέ, τα οποία παρέχουν 5.000 θέσεις εργασίας – συμπεριλαμβανομένων 1.600 καλλιτεχνών. Κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 2,7 εκατομμύρια θεατές που δημιουργούν ετήσιο τζίρο 225 εκατομμυρίων ευρώ.
Καθώς τα καμπαρέ είναι ιδιωτικός τομέας, εξαιρούνται από τη γαλλική φορολογική πίστωση για τις ζωντανές παραστάσεις. Η Ντατί δήλωσε ότι υποστηρίζει την εκστρατεία του κλάδου για να συμπεριληφθεί στο φορολογικό όφελος.
Από το σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ που προστίθεται στη χρηματοδότηση του καμπαρέ της Γαλλίας, το σχέδιο προβλέπει ότι 150.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν ως «ταμείο στήριξης για την ανάπτυξη “χαρακτήρων” ή πράξεων” και 75.000 ευρώ θα διατεθούν για “διαμονές καμπαρέ”».
200.000 ευρώ έχουν διατεθεί για τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων, παραστάσεων και ενός podcast για την επόμενη σεζόν του καμπαρέ, ενώ 50.000 ευρώ προορίζονται για έρευνα και δημοσιεύσεις σχετικά με τη μορφή τέχνης.
Πολιτισμός Can-can
Επιπλέον, η Ντατί στηρίζει μια προσφορά για την εγγραφή του can-can – του εμβληματικού χορού – στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Γαλλίας.
Πέρυσι, το Moulin Rouge γιόρτασε την 135η επέτειο από την ίδρυσή του το 1889. Σήμερα είναι ένας τουριστικός χώρος, στο χώρο του οποίου έχουν εμφανιστεί πολλοί από τους πιο ταλαντούχους χορευτές του κόσμου κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.
Ο ιδιοκτήτης του Moulin Rouge Ζαν-Βικτόρ Κλερικό δήλωσε ότι το σχέδιο είναι «πρώτα και κύρια [μια] αναγνώριση». Συνέχισε λέγοντας ότι «θα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης του καμπαρέ στο γαλλικό πολιτιστικό τοπίο».
Αν και το Moulin Rouge είναι το πιο διάσημο καμπαρέ, το υπουργείο σημείωσε ότι η πλειονότητα των καμπαρέ της Γαλλίας είναι διάσπαρτα στις αγροτικές κοινότητες της χώρας, παρέχοντας καλλιτεχνικές επιθεωρήσεις στους ντόπιους και αποτελούν πολύτιμες καλλιτεχνικές διεξόδους «ανοιχτές στην υπόθεση ΛΟΑΤΚΙ+».
Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.