Πολιτική

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε τα Βραβεία ΑΡΓΩ σε τελετή στην Ακαδημία Αθηνών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε τα Βραβεία ΑΡΓΩ σε τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών.

Σε τελετή που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση «ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ» στην Ακαδημία Αθηνών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε απόψε τα βραβεία ΑΡΓΩ, υπογραμμίζοντας ότι «Σήμερα, βραβεύουμε την Ελλάδα της εξωστρέφειας, του κοσμοπολιτισμού, της δημιουργικής έμπνευσης».

Ειδικότερα, κατά τον χαιρετισμό της, η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι «Τιμάμε εκλεκτούς συμπατριώτες μας που ξεκίνησαν, ως σύγχρονοι Αργοναύτες, το ταξίδι τους προς τον κόσμο και προς την γνώση, για να εξερευνήσουν πεδία της επιστήμης, της τέχνης, της επιχειρηματικότητας, του υλικού πολιτισμού, του αθλητισμού. Αναγνωρίζουμε τον μόχθο, την επινοητικότητα, την προσφορά τους, αλλά και τη συμβολή τους, άμεση και έμμεση, στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πατρίδας μας».

Ακολούθως, συνεχάρη όλους όσους βραβεύτηκαν και τον καθένα ξεχωριστά και τόνισε ότι «Όλοι εσείς ξανοιχτήκατε στο πέλαγος του διεθνούς ανταγωνισμού με αισιοδοξία και τόλμη, μετατρέποντας τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και εξελίσσοντάς τες σε θριάμβους, χωρίς ν’ αφήσετε ποτέ να εξασθενίσει ο δεσμός με την πατρίδα. Με το παράδειγμά σας γίνεστε πηγή έμπνευσης για τους νέους μας και ελπίδας για όλους μας».

Αναφερόμενη στο έργο του Δικτύου Ελλήνων Βρυξελλών Αργώ, υπογράμμισε ότι «βραβεύοντας, κάθε χρόνο, τόσο αξιόλογους Έλληνες του εξωτερικού, έχει καταφέρει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να καθιερώσει τα βραβεία αυτά ως θεσμό που στηρίζει έμπρακτα τον θαυμάσιο αυτόν κόσμο του Ελληνισμού που δρα και διαπρέπει εκτός των εθνικών μας συνόρων, κάνοντάς μας υπερήφανους».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη για την εξαιρετική πρωτοβουλία την Οργάνωση, την Εκτελεστική της Επιτροπή, τα μέλη της και ειδικά τον πρόεδρό της Σπύρο Παππά και να τους ευχήθηκε μακροημέρευση και κάθε καλό.

φωτογραφίες: Προεδρία της Δημοκρατίας

To άρθρο Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε τα Βραβεία ΑΡΓΩ σε τελετή στην Ακαδημία Αθηνών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button