Οικονομία

Η Metlen διεκδικεί μερίδιο σε ενεργειακό hub στην Ιταλία – Galaksias Portal News

H Metlen διεκδικεί συμμετοχή σε ενεργειακό σχήμα που συνδυάζει τα περιουσιακά στοιχεία της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Sorgenia με εκείνα της εταιρείας ηλιακής ενέργειας EF Solare, σύμφωνα με το πρακτορείο του reuters.

Ο αγοραστής θα αποκτήσει μερίδιο 27,6% στη Sorgenia, που κατείχε η ισπανική εταιρεία κεφαλαίων Asterion, για να γίνει μέτοχος σε μια νέα ενοποιημένη ενεργειακή εταιρεία με ποσοστό σχεδόν 40%, το οποίο θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε περίπου 1 δισ. ευρώ. Η EF Solare και η Sorgenia ελέγχονται και οι δύο από το ιταλικό ταμείο υποδομής F2i. Η Metlen είναι σύμφωνα με το πρακτορείο μεταξύ των υποψηφίων. Ο επενδυτικός όμιλος Sixth Street είναι επίσης στην κούρσα.

Η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές έχει αναβληθεί κατά ένα μήνα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που έκανε λόγο για τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι Metlen and Sixth Street αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Asterion δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η Sorgenia εστιάζει στην αιολική ενέργεια και την ενέργεια από βιομάζα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 400 μεγαβάτ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Σχεδιάζει να προσθέσει περίπου 200 MW σε ηλιακή ισχύ έως το 2027. Η EF Solare διαθέτει 309 ηλιακά πάρκα στην Ιταλία και 10 στην Ισπανία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1.071 MW.

Τα ηλιακά πάρκα είναι οι κύριοι μοχλοί για την προσθήκη δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία, καθώς η χώρα προσπαθεί να επιτύχει τους πανευρωπαϊκούς στόχους για την εξάλειψη του άνθρακα από την οικονομία.

To άρθρο Reuters: Η Metlen διεκδικεί μερίδιο σε ενεργειακό hub στην Ιταλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button