Τεχνολογιά

Η Ουάσιγκτον ενημερώθηκε για περιορισμένη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006, τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Εν τω μεταξύ το ισραηλινό πυροβολικό ξεκίνησε επιχειρήσεις «carpet bombing» στο νότιο Λίβανο. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο πριν τη χερσαία εισβολή πλήρους κλίμακας.

Το λεγόμενο «carpet bombing» είναι βομβαρδισμοί μεγάλης κλίμακας που γίνονται προοδευτικά με στόχο να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε κάθε τμήμα της περιοχής που έχει βρεθεί στο στόχαστρο, με ισοπέδωση των υποδομών του αντιπάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορές στον ξένο Τύπο τις τελευταίες ημέρες ανέφεραν ότι στρατιώτεςτου Ισραήλ πραγματοποιούν περιορισμένες διασυνοριακές επιδρομές για να συλλέξουν πληροφορίες ή να βλάψουν τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ να επιτεθεί στο Ισραήλ, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι αποστολές, που περιγράφονται ως «στοχευμένες», περιελάμβαναν ειδικές δυνάμεις που εισέρχονταν σε ένα υπόγειο δίκτυο της Χεζμπολάχ κοντά στη συνοριακή γραμμή που χωρίζει το Ισραήλ από τον Λίβανο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στον Λίβανο, αφού είπε στα στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της χώρας ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας – συμπεριλαμβανομένου και εσάς». Πρόσθεσε, ότι η επιστροφή των Ισραηλινών στα σπίτια τους στο βορρά – περίπου 60.000 αναγκάστηκαν να εκκενώσουν λόγω επανειλημμένων βολών με ρουκέτες από τον Λίβανο – είναι «η αποστολή των IDF».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου απευθύνθηκε στους πολίτες του Ιράν σε δήλωσή του, λέγοντας ότι «ο λαός του Ιράν πρέπει να ξέρει  το Ισραήλ είναι δίπλα σας», προσθέτοντας ότι «το Ιράν θα απελευθερωθεί πιο γρήγορα από όσο νομίζετε».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button