Πολιτισμός

Η Τέιλορ Σουίφτ ξεπέρασε τη Ριάνα ως η πλουσιότερη μουσικός στον κόσμο

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Η σούπερ σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ ξεπερνά τη Ριάνα και φέρεται επίσης να είναι ο δεύτερος πλουσιότερος μουσικός στον κόσμο μετά τον Jay-Z.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Οι αριθμοί βγήκαν και είναι επίσημο: Η Τέιλορ Σουίφτ είναι η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 1,6 δισεκατομμύριων δολαρίων (περίπου 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ξεπέρασε τη Ριάνα στην πρώτη θέση και τώρα κατατάσσεται δεύτερη στη συνολική λίστα των πλουσιότερων μουσικών, ακριβώς πίσω από τον Jay-Z, ο οποίος έχει καθαρή αξία 2,5 δισ. δολάρια (περίπου 2,2 δισ. ευρώ).

Ενώ η Ριάνα (καθαρή αξία 1,4 δισ. δολάρια) εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο της “πλουσιότερης μουσικού όλων των εποχών”, έχοντας κάποτε φτάσει στο αποκορύφωμα της καθαρής αξίας της τα 1,77 δισ. δολάρια (περίπου 1,6 δισ. ευρώ), η Σουίφτ μπορεί σύντομα να διεκδικήσει και αυτόν τον τίτλο.

Το Forbes επιβεβαίωσε την είδηση ενημερώνοντας την οικονομική κατάσταση της Σουίφτ μετά την ιστορική επιτυχία της περιοδείας της Eras Tour και εκτιμά ότι 600 εκατομμύρια δολάρια από τον πλούτο της Σουίφτ προέρχονται από τα έσοδα και τα δικαιώματα της περιοδείας, άλλα 600 εκατομμύρια δολάρια από την αξία του μουσικού της καταλόγου και 125 εκατομμύρια δολάρια από επενδύσεις σε ακίνητα.

Η Σουίφτ φέρεται επίσης να κέρδισε 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα δικαιώματα του Spotify streaming πέρυσι, χάρη σε μεγάλο βαθμό στο άλμπουμ της Midnights ” του 2022 και στην επανεκτελεσθείσα εκδοχή του “1989” του 2023, “1989 (Taylor’s Version)“.

Αυτό που κάνει τη Σουίφτ να ξεχωρίζει είναι ότι σε αντίθεση με πολλούς μουσικούς, η περιουσία της προέρχεται κυρίως από τη μουσική της καριέρα και είναι η μόνη μουσικός στην ιστορία που έχει πετύχει 10ψήφια καθαρή αξία κυρίως από τις πωλήσεις άλμπουμ και τις ζωντανές εμφανίσεις, παρά από επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Η πρώτη της ιδιότητα δισεκατομμυριούχου τον Οκτώβριο του 2023.

Η Τέιλορ Σουίφτ ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της Eras Tour τον Αύγουστο και πρόκειται να κλείσει την περιοδεία της στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η τελευταία της διαδρομή ξεκινάει στις ΗΠΑ στις 18 Οκτωβρίου, προτού ολοκληρώσει την περιοδεία Eras Tour στον Καναδά στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ποπ σταρ υποστήριξε πρόσφατα την Kamala Harris για την προεδρία, προς μεγάλη απογοήτευση του Donald Trump, ο οποίος προέβλεψε ότι η τραγουδίστρια θα “πληρώσει ένα τίμημα” ως αποτέλεσμα. Ο Τραμπ είχε προηγουμένως μοιραστεί ψεύτικες φωτογραφίες της AI, ισχυριζόμενος ότι η Σουίφτ και οι θαυμαστές της τον υποστήριζαν, και η (αυθεντική) υποστήριξη της Σουίφτ τον οδήγησε να μοιραστεί μια (καθόλου ανισόρροπη) ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έγραφε “ΜΙΣΩ ΤΗΝ TAYLOR SWIFT”.

Περισσότερες πηγές • Forbes

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button