Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να ανατινάξει δρόμους στα βαριά στρατικοποιημένα σύνορα – Galaksias.com

Aυτό δήλωσε τη Δευτέρα (14/10) η Σεούλ, την ώρα που ο Βορράς κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την πρωτεύουσά του, την Πιονγιάνγκ.

Βορειοκορεατικά στρατεύματα εργάζονταν υπό καμουφλάζ στους δρόμους στην πλευρά των συνόρων της, κοντά στις δυτικές και ανατολικές ακτές, που είναι πιθανό να αποτελούν προετοιμασίες για την ανατίναξη των δρόμων, ενδεχομένως ήδη από τη Δευτέρα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο στρατός της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι θα κόψει εντελώς τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους που συνδέονται με τη Νότια Κορέα και θα οχυρώσει τις περιοχές στη δική του πλευρά των συνόρων, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης KCNA.

Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε την Παρασκευή (11/10) τη Νότια Κορέα ότι έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να διασκορπίσουν έναν «τεράστιο αριθμό» φυλλαδίων κατά του Βορρά πάνω από την Πιονγκγιάνγκ, σε μια πολιτική και στρατιωτική πρόκληση, όπως είπε, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη σύγκρουση.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νότιας Κορέας, Λι Σουνγκ γιουν αρνήθηκε τη Δευτέρα να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν ο στρατός της Νότιας Κορέας ή πολίτες πέταξαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι δύο Κορέες εξακολουθούν να βρίσκονται τεχνικά σε πόλεμο μετά τον πόλεμό τους το 1950-53 που έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης.

Οι διασυνοριακές συνδέσεις είναι απομεινάρια των περιόδων προσέγγισης μεταξύ των χωρών, συμπεριλαμβανομένης μιας συνόδου κορυφής μεταξύ των ηγετών το 2018, όταν δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει πλέον πόλεμος και ότι είχε ανοίξει μια νέα εποχή ειρήνης.

Η Βόρεια Κορέα επανέφερε βαρέα όπλα στα μεταξύ τους σύνορα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και αποκατέστησε φυλάκια, αφού οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι μια στρατιωτική συμφωνία του 2018 που αποσκοπούσε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων δεν ισχύει πλέον.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button