Πολιτική

Η Βουλή «ντύθηκε» στα ροζ ως μήνυμα ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Στα ροζ «ντύθηκε» το βράδυ της Πέμπτης (10.10.2024) το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, με αφορμή την διεθνή καθιέρωση του μήνα Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Η συμβολική αυτή δράσημ φωταγώγησης της Βουλής, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, προκειμένου σύσσωμη η Εθνική Αντιπροσωπεία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και στις οικογένειές τους.

Επιπλέον, στόχος είναι η ενθάρρυνση για σωστή ενημέρωση και πρόληψη.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από κακοήθεις όγκους στις γυναίκες και είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 45 έως 60 ετών. Στη χώρα μας, καταγράφονται πάνω από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την πορεία του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» που αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού.

Η Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι ενημερωτικές εκστρατείες, προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια, παρακινώντας τις γυναίκες να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εξετάσεις και να ενημερωθούν σχετικά με την υγεία τους.

Η φωταγώγηση του κτιρίου του ελληνικού Κοινοβουλίου που είναι ορατή σε όλη την Αθήνα προσφέρει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους πολίτες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενότητα και δράση στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

To άρθρο Η Βουλή «ντύθηκε» στα ροζ ως μήνυμα ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button