Ελλάδα

«Η υποστελέχωση στις δημόσιες υπηρεσίες του νομού Λασιθίου απαιτεί άμεση αντιμετώπιση» – Galaksias.com

Αίτημα για ένταξη του νομού Λασιθίου στο κριτήριο της εντοπιότητας, κατέθεσε η βουλευτής Κατερίνα Σπυριδάκη

Η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ζητώντας την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στο κριτήριο της εντοπιότητας στις νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ενόψει και του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα την “Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης”.

Το αίτημα αυτό αποτελεί επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση της χρόνιας υποστελέχωσης που πλήττει τις δημόσιες υπηρεσίες και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης  στην περιοχή, όπως ακριβώς τονίζεται και στις επιστολές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήματος Ανατολικής Κρήτης προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ερώτηση, της Κατερίνας Σπυριδάκη,  «το Λασίθι παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, καθώς αρκετές δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν με κάλυψη οργανικών θέσεων που δεν ξεπερνά το 50%. Η γεωγραφική απομόνωση, οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των βασικών πόλεων και η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ η έλλειψη προσωπικού επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Η  Κατερίνα  Σπυριδάκη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η εξαίρεση του Λασιθίου από το κριτήριο της εντοπιότητας στις νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ επιδεινώνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης και δημιουργεί συνθήκες αδυναμίας κάλυψης των καθημερινών αναγκών των πολιτών. Η Κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει την ιδιαίτερη κατάσταση της περιοχής μας και να προβεί άμεσα σε μέτρα για την ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων».

Η ερώτηση της Κατερίνας Σπυριδάκη  αναδεικνύει επίσης τη σημασία της αποκέντρωσης των υπηρεσιών, όπως τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και τα τμήματα του ΕΦΚΑ, τα οποία χρειάζονται επαρκή στελέχωση για την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών στους πολίτες του Λασιθίου. Η υποστελέχωση δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε τον τομέα της Υγείας, με τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του Νομού να επιβαρύνονται αλληλοκαλύπτοντας κενά λόγω ελλείψεων σε προσωπικό.

Η Βουλευτής Λασιθίου, κλείνοντας, κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ένταξη του Λασιθίου στο κριτήριο της εντοπιότητας για να περιοριστούν τα φαινόμενα υποστελέχωσης και να διασφαλιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button