Τεχνολογιά

«Ιερές» business με δικαστική διαμάχη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο Άγιο Όρος

Ένα οικονομικό αλισβερίσι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εκτυλίσσεται σε Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, με διάφορες εταιρείες οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στο Περιβόλι της Παναγίας, και ασκούν ιδιαίτερα επικερδείς εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, με την… ευλογία των αθωνικών αρχών.

Σε διάφορες περιπτώσεις μάλιστα, οι εκμισθώτριες εταιρείες υπεκμισθώνουν με το… αζημίωτο ορισμένες δραστηριότητες σε τρίτες εταιρείες, με αποτέλεσμα να εισπράττουν μεγάλα ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία μεταξύ μισθωτή και εκμισθωτή;

Η «Ζούγκλα» δημοσιοποιεί σήμερα μια δικαστική διαμάχη μεταξύ δύο εταιρειών που βρίσκεται σε εξέλιξη, με… μήλον της  έριδος την εκμετάλλευση τμήματος ξενοδοχείου (ονομάζεται «Σαμαράδικο») το οποίο λειτουργεί σε παλιό… κελί της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λάβρας.

Συγκεκριμένα η εκμισθώτρια εταιρεία «ΣΑΤΤΩ ΙΚΕ» τον Μάρτιο του 2024 υπεκμίσθωσε στην ατομική εταιρεία «CONCEPTGR» την εκμετάλλευση 8 δωματίων στο εν λόγω ξενοδοχείο, για 10 μήνες, για το ποσό των 100.000 ευρώ! Στην ίδια συμφωνία υπήρχε και η αναφορά στην προοπτική και δεύτερης συμφωνίας για την εκμετάλλευση εστιατορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της δεύτερης εταιρείας, κ.Ευάγγελος Τσικουράς, η «ΣΑΤΤΩ ΙΚΕ» κατήγγειλε μονομερώς τη σύμβαση, με πρόφαση ότι ο υπεκμισθωτής νοίκιαζε τα δωμάτια μέσω Airbnb καθώς και ότι υποσχόταν στους ενοικιαστές – προσκυνητές ότι θα τους έβγαζε διαμονητήρια, κάτι που αφορά αποκλειστική αρμοδιότητα της Ιεράς Μονής.

Ο κ. Τσικουράς καταγγέλλει επίσης ότι ενώ προέβη στη συνολική καταβολή 80.000 ευρώ (δύο δόσεις των 30.000 ευρώ καθώς και άλλες 20.000 ευρώ ως εγγύηση) δεν του επιτράπηκε να λειτουργήσει τον ξενώνα ενώ μάλιστα του κοινοποιήθηκε η έξωση από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Ακολούθησαν εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές ανάμεσα σε μισθωτή και εκμισθωτή, με την Ιερά Μονή να έχει ταχθεί στην παρούσα χρονική φάση υπέρ του πρώτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν έγγραφα αναφορικά με τη διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρείες:

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button